Loading...
en

Tags

Zó is flirten ook voor de introvert een makkie!

Zó is flirten ook voor de introvert een makkie!

Ja! Morgen heb je een date met die geweldige jongen of vrouw die je op Single hebt ontmoet. Je bent al een paar weken aan het praten en morgen ga je elkaar in het echt ontmoeten. Je kijkt er eigenlijk reikhalzend naar uit, maar je bent ook een beetje bang dat de date zal mislukken. Online ben je misschien een makkelijke prater, maar offline flirten is een heel ander verhaal ... Dokter Jeffrey Hall deed jarenlang onderzoek naar hoe mensen met elkaar flirten. Hij onderscheidde 5 verschillende methodes, die hij beschreef in zijn boek The Five Flirting Styles: Use the Science of Flirting to Attract the Love you Really Want. Wat zijn deze vijf ontwerpen?

Speels: flirten om het flirten, gewoon omdat het leuk is; -Fysiek: flirten met lichaamsbewegingen en gladde, soms afstotelijke praatjes; Courteous: flirten door goede manieren te tonen; Prudent: Oprechte interesse in iemand tonen; Traditioneel: dit is de ouderwetse manier van flirten, waarbij dames door jongens mee uit gevraagd worden en meestal pas als ze elkaar ook echt een tijdje begrepen hebben.

Het is je waarschijnlijk op dit moment duidelijk dat de levendige en fysieke vormgeving van flirten normaal gesproken niet past bij de introverte-persoon. Houd in gedachten dat het hier gaat om zowel het onthullen als het krijgen van speelse of fysieke flirt. Ook al past dit flirterige gedrag zo goed bij een extravert, hij of zij zal de introvert er niet mee inpalmen. De respectvolle, oprechte en standaardmanier ligt daarentegen veel dichter bij de aard van de introvert.

Beleefd en standaard flirten

Beleefd flirten is enigszins officieel. Zie het als een afspraakje in een restaurant, de deur openhouden, een jas aannemen en koele tafel goede manieren. Maar het gesprek is ook koel en hoffelijk: seksuele en afstotelijke onderwerpen worden niet doorgenomen. In dit opzicht zijn de beleefde en de standaard flirtmethode zeer vergelijkbaar: in beide vormen wordt elke stap van tevoren overwogen. Dit strategische spel is bij de traditionele manier wat groter dan bij de respectvolle manier van flirten.

Oprecht flirten

Oprecht flirten manifesteert zich vooral in discussies. De flirter gaat op zoek naar onderwerpen waarin de date geïnteresseerd is. Zeker als de date in kwestie (ook) verlegen is, zijn het alleen de diepgaande en betekenisvolle gespreksonderwerpen die hij of zij hartstochtelijk wil bespreken. Het is dan ongeveer aan de flirter om over die onderwerpen door te vragen en de introvert niet te storen. Door goed te luisteren voelt de introvert zich gewaardeerd en zal hij of zij proberen meer over zichzelf te vertellen. Hij of zij vertrouwt erop dat je luistert en oprecht geïnteresseerd bent. Een groot deel van echt flirten bestaat uit geïnteresseerd luisteren, en dat is precies waar veel introverten uitstekend in zijn.

Lees ook : 4x Waarom jij als introvert persoon heel aantrekkelijk bent!

Je introverte date wil desalniettemin ook veel over je te weten komen, omdat zij of hij ook bedreven is in luisteren. Vertel hem of haar over je ervaringen en belevenissen die met het gespreksonderwerp te maken hebben, of over een interesse waar je enthousiast over bent.

Wees trouw aan jezelf

Respectvol en oprecht flirten zijn dus de sleutel voor de introvert, maar nog crucialer is dat de flirt trouw blijft aan zichzelf. Als je flirterige gewoontes vertoont die niet bij je passen, zal je date daar dwars doorheen prikken. Laat dus geen engelen uit de lucht vallen als dat niet nodig is. Alleen door echt bij jezelf te blijven creëer je het vertrouwen dat zo cruciaal is voor een langdurige relatie.

Gepubliceerd door Cupidoloog op July 2022June 2022


Previous post     
     Blog home

The Wall

No comments
You need to sign in to comment

Post

By Cupidoloog
Added Jul 28

Tags

Rate

Your rate:
Total: (0 rates)
Password protected photo
Password protected photo
Password protected photo