Loading...
en

Tags

Wat is eenzaamheid?

Wat is eenzaamheid?

December is een maand van feesten, maar ook een koude en donkere maand. Rond deze tijd kan het zijn dat je je soms een beetje somber en eenzaam voelt. Waar komt dit echt vandaan? En wat is dat, isolatie?

Lonely V.S. Alleen

We hebben het idee dat isolatie is verbonden met de situatie of u al dan niet alleen bent. Maar alleen of het is, of het nu single is en sensaties van eenzaamheid niet hand in hand hoeven te gaan. We kunnen ons alleen voelen in echt verschillende omstandigheden. Je kunt je bijvoorbeeld eenzaam voelen, naast jou bent je op een feestje met veel goede vrienden om je heen, of als je in een relatie blijft waar de andere persoon geen oog heeft voor je behoeften, maar ook als je een gezin hebt waar het vaak is vertrouwt op de kinderen en zorg voor de ander.

gevoel van onvermogen

Als we kijken naar al die verschillende omstandigheden waar we ons alleen voelen, lijkt het erop dat eenzaamheid eigenlijk een gevoel van onvermogen is. Het gevoel dat we triviaal genoeg zijn. Als we daarom de sensatie van eenzaamheid willen bestrijden, is het essentieel om te werken aan ons gevoel van zelfwaarde. Een manier om dat te doen is om te beseffen wat je sterke punten zijn en hoeveel waarde je bent voor anderen. Door te beseffen hoeveel waarde u bent voor uw partner of uw gezin.

verbinding

Bovendien is ons zelfgevoel -Worth is ook afhankelijk van het krijgen van liefde die zich ontwikkelt wanneer we een echte verbinding met iemand anders hebben. Bij een feest of samen met vrienden zijn, kun je je om die reden zo eenzaam voelen als je niet het gevoel hebt dat je echt aan hen bent gekoppeld.

Om een echte band met een andere persoon te krijgen, is het essentieel dat we kwetsbaar zijn. Als je kwetsbaar handelt, geef je aan dat het veilig en goed is om jezelf bloot te stellen. Dit nodigt de andere persoon uit om dit ook te doen. Op deze manier kunt u zich allebei voor elkaar openstellen, zodat u echt contact met elkaar kunt verbinden.

Angst voor afwijzing

Helaas zijn we niet langer gewend om kwetsbaar te zijn. Op basis van zorgen over afwijzing en overtuiging, nemen we een sterke positie aan, we tonen gewoon onze beste kant, maar anderen krijgen de algehele persoon niet te zien. Op deze manier zijn we van plan geaccepteerd te worden. Het omgekeerde geldt waar. Het voorkomt dat we een echte verbinding maken, zodat er nooit algemene acceptatie is. We hebben het gevoel dat er ruimte is voor onze mooie kant, maar we blijven in onzekerheid of we er absoluut kunnen zijn, met onze onvoorspelbaarheden en fouten. Dit biedt ons die sensatie van eenzaamheid, omdat deze gebogen kant echt alleen is.

Kwetsbaarheid als de basis

Neem daarom je angst aan en maak je kwetsbaar, dus heb het lef om de minder sociaal wenselijke kant van jezelf te onthullen. Natuurlijk wachten we liever totdat iemand anders eerst vatbaar is voordat we onszelf blootleggen, maar als iedereen deze houding aanneemt, zal het natuurlijk niet met elkaar opschieten. Stel een goed voorbeeld en besluit vanaf nu vaker gevoelig te zijn. Maak dat kwetsbaarheid vanaf nu op uiteindelijk de standaardhouding voor u, of de andere persoon dit doet of niet. Op deze manier maak je jezelf niet afhankelijk van de andere, maar je kiest persoonlijk voor de andere persoon wat voor soort individu je bent. Het hangt van jou af, je kunt ervoor kiezen om jezelf volledig open te stellen voor een ander. Op dat moment heb je de mogelijkheid dat je liefde en acceptatie kunt ontvangen voor de algehele mooie jij die je bent!

Deze blogsite is geschreven door Susan Dechering, instinctief psycholoog op het gebied van liefde. Of het nu gaat over het vrijgeven, verkrijgen of houden van liefde, Susan Mores dan blij om u te helpen via individuele sessies. Live of door middel van Skype levert ze u van gloednieuwe inzichten en diensten voor uw specifieke scenario. De nadruk ligt niet alleen op de moeilijkheden waarmee u omgaat, maar vooral op uw persoonlijke ontwikkeling en dromen om te kunnen genieten van liefde met meer vertrouwen en de mogelijkheid te hebben om plezier te hebben in liefde.

Gepubliceerd door Cupidoloog op July 2022June 2022


Previous post     
     Next post
     Blog home

The Wall

No comments
You need to sign in to comment

Post

By Cupidoloog
Added Jul 20

Tags

Rate

Your rate:
Total: (0 rates)
Password protected photo
Password protected photo
Password protected photo