Loading...
en

Tags

Wat bespreek je op een eerste date?

Wat bespreek je op een eerste date?

De functie van een allereerste afspraakje is om te zien of het goed genoeg is om samen op een 2e afspraakje te gaan. Je hoeft er niet aan te denken of iemand de papa of mama van je kinderen wordt, of dat je volgende week moet trouwen of niet. De essentie is om te kijken of het leuk genoeg is voor een tweede date. Daarom is het cruciaal om de date zo ongeremd mogelijk in te gaan.

Dus hoe zorg je daarvoor?

De beste methode om een leuk, ontspannen en plezierig gesprek te hebben, is niet door van tevoren te bedenken wat je gaat bespreken. Als je naar je vrienden gaat, denk je niet van tevoren na over welke 4 onderwerpen je het wilt hebben. Je gaat erheen. Je kijkt reikhalzend uit naar het samenzijn. En daarna laat je het gesprek op zijn beloop, omdat je er vertrouwen in hebt dat het goed komt.

Vertrouwen structureren

Dat vertrouwen is precies waar het je vaak aan ontbreekt op die eerste date. Je kent de ander niet, je begrijpt niet of het vanzelf zal gaan. Hoe kun je dat vertrouwen ondersteunen en het gesprek op een natuurlijke manier laten circuleren? Het sleutelwoord in deze is: 'nieuwsgierigheid'. Je moet je nieuwsgierigheid naar de ander op een positieve manier naar voren laten komen. Waar ben je nieuwsgierig naar in de ander? Wat wil je weten?

Vragenvuur

Een risico van nieuwsgierigheid is natuurlijk dat het een ondervraging wordt. Voorkom dit door ook de ander de gelegenheid te geven om vragen te stellen. Of door ongevraagd meer van jezelf prijs te geven. Met oprechte interesse als onderstroom zullen de gespreksonderwerpen vanzelf volgen.

Informatie versus sensaties

een andere veel voorkomende valkuil is dat je te blijft hangen in de inhoudelijke beslommeringen. wat voor werk doe je? hoe lang bent u al vrijgezel? maak graag een uitstapje? hobby's? heb broers en zussen? begrijpt ze. durf nu ook eens laagje dieper gaan. zo goed spanje zijn of haar lievelingsland is. ander pas echt als waarom ze daar enorm geniet van sfeer.

Conclusie

Gepubliceerd door Cupidoloog op July 2022June 2022


Previous post     
     Next post
     Blog home

The Wall

No comments
You need to sign in to comment

Post

By Cupidoloog
Added Jul 20

Tags

Rate

Your rate:
Total: (0 rates)
Password protected photo
Password protected photo
Password protected photo