Loading...
en

Tags

Wat als sociale media je relatie beïnvloeden?

Wat als sociale media je relatie beïnvloeden?

We besteden steeds meer tijd aan onze telefoon. Waar we vroeger de krant lazen bij het ontbijt, pakken we nu steeds vaker onze mobiele telefoon om het nieuws van de dag te checken. Niet alleen wereldnieuws, maar vooral ook sociale netwerken. We blijven scrollen, klikken en liken. In theorie is daar absoluut niets mis mee, maar wat gebeurt er als de apps een te grote impact hebben op je relatie? Single geeft aanknopingspunten.

'Het wordt ingewikkeld gemaakt'

Het lijkt misschien stom, maar tegenwoordig is het een serieus probleem: posten we onze ontluikende liefde op Facebook in de vorm van een relatiestatus? Er zijn mensen die hier enorm veel waarde aan hechten en dus zeer ontevreden zijn als de partner hier niet in mee wil gaan. Daarnaast zijn er mensen die dit soort informatie juist graag voor zichzelf houden. Het cruciale in deze kwestie is om in gedachten te houden dat er geen goed of fout is. Bespreek dit met je partner en doe zijn/haar standpunt niet af als onzinnig of dwaas. Beslis samen hoeveel van je relatie je wilt delen!

Sociale media of vergelijkingssite?

Sociale netwerken geven doorgaans een rooskleuriger beeld van de werkelijkheid. Ondanks het feit dat we dit allemaal weten, is het in sommige gevallen lastig om hier rekening mee te houden tijdens het scrollen. Met een lamme duim zie je het ene mooie individu na het andere voorbij komen. De een in Bali presenterend met een strategisch geplaatste kokosnoot, de ander het blote lichaam grondig strakgetrokken. De vraag of je goed genoeg bent voor je partner heeft je waarschijnlijk al meer dan eens beziggehouden. Onzekerheid is echt menselijk, maar het is niet gezond om jezelf voortdurend te vergelijken met gefilterde, gepolijste foto's. Uw partner is met u vanwege het feit dat je anders bent! Leg liever je telefoon opzij en knuffel een tijdje met je katachtige: veel heilzamer voor je mentale toestand.

Leef in het moment

Het kan leuk zijn om te zien waar je traditionele vriend nu werkt of wat je favoriete ster in zijn vrije tijd doet. Sociale media kunnen een heel leuke methode zijn om met mensen te corresponderen en op de hoogte te blijven van allerlei zaken. Toch is het noodzakelijk om de belangrijkste persoon in je leven niet te vergeten: je partner! Deze persoon staat (eigenlijk) het dichtst bij je en is er altijd voor je: zorg er dus voor dat je je sociale netwerken op een respectvolle manier gebruikt. De lijn tussen vriendelijkheid en flirten is in de digitale wereld net iets dunner en dit kan per ongeluk verwonden. Bovendien is het veel leuker om in het moment te leven en samen van je avond te genieten, toch?

Gepubliceerd door Cupidoloog op July 2022June 2022


Previous post     
     Next post
     Blog home

The Wall

No comments
You need to sign in to comment

Post

By Cupidoloog
Added Jul 20

Tags

Rate

Your rate:
Total: (0 rates)
Password protected photo
Password protected photo
Password protected photo