Loading...
en

Tags

Wanneer ben je te lief in een relatie?

Wanneer ben je te lief in een relatie?

Alles aan de liefde is leuk. Je ontmoet iemand met wie het klikt, begint single te daten en plotseling bloeit er iets moois op. Je brengt zoveel mogelijk tijd samen door en je wilt de ander net zo blij maken als het heerlijke gevoel dat je ervaart. Klinkt allemaal goed, maar er bestaat ook zoiets als te lief zijn in een relatie. Dus wanneer ben je te lief en waarom is dit schadelijk?

Gevoelens zijn erg belangrijk

Natuurlijk is verliefd blijven leuk, maar het kan niet altijd rozengeur en maneschijn zijn. Je bent ook maar een mens met gevoelens en die mogen zeker naar boven komen. Heeft je partner je gekwetst met een bepaalde opmerking? Of vind je het privé niet leuk dat hij/zij negatief over je moeder praat? Spreek het uit! Het is niet gezond om dit soort gevoelens voor jezelf te houden en te proberen geweldig te zijn voor je partner.

Iedereen heeft wel eens ruzie

Bij het uiten van je gevoelens is het belangrijk om in gedachten te houden dat je geen invloed hebt op de reactie van je partner. Hij/zij heeft misschien niet begrepen dat u gekwetst bent en reageert uit misverstand. Hieruit kan een potsierlijke woordenwisseling en zelfs ruzie ontstaan. Voor iemand die constant aardig is en conflicten een beetje uit de weg gaat, kan dit echt onwenselijk zijn. U als perfecte partner verlangt geen onvrede met de ander. Laat dit los! Ruzie maken is echt typisch en zelfs uitstekend, omdat dat de momenten zijn waarop cruciale dingen aan het licht komen en uitgesproken worden. Gebeurt dit niet, dan houdt u alles gesloten, wat uiteindelijk zal leiden tot een verlies van liefde tussen u en uw partner.

Wees lief ... voor jezelf

Tijdens het single daten of in een relatie moet je vooral jezelf niet uit het oog verliezen. Het vinden of hebben van een partner is natuurlijk fantastisch leuk, maar de meest cruciale relatie is toch die met jezelf. Als je geen oog hebt voor jezelf, hoe kun je dan verwachten dat een ander dat wel heeft? Blijf dicht bij je gevoel en geef duidelijk je grenzen aan. Als dat betekent dat er af en toe ruzie in je huis is, is dat helemaal niet erg. Dan kun je dat achteraf compenseren door extra lief voor elkaar te zijn!

Gepubliceerd door Cupidoloog op July 2022June 2022


Previous post     
     Next post
     Blog home

The Wall

No comments
You need to sign in to comment

Post

By Cupidoloog
Added Jul 20

Tags

Rate

Your rate:
Total: (0 rates)
Password protected photo
Password protected photo
Password protected photo