Loading...
nl

Hashtags

Waarom val je steeds op hetzelfde type?

Waarom val je steeds op hetzelfde type?

Wanneer een relatie wordt verbroken, gebeurt dit niet gemakkelijk. Dit is vaak omdat het op de een of andere manier niet tussen u werkte. Toch leg je jezelf vast dat de volgende keer dat je van iemand houdt, zij of hij precies hetzelfde type is als je ex! Hoe is dit mogelijk? Single geeft vijf redenen waarom je elke keer aan dezelfde soort mensen bezwijkt.

vrienden en familie

Je geliefden denken altijd aan je liefdesleven. Ben je vrijgezel? Dan wordt u gevraagd of het niet eens tijd is voor een partner. Ben je op de enkele single dating? Iedereen wil alles over hem of haar horen. Je geliefden vragen zich af vanwege het feit dat ze het beste voor je hebben en de beste partner voor je willen. Als je bijvoorbeeld weet dat je moeders en vaders geld en eminentie cruciaal ontdekken, dan kun je constant iemand kiezen die aan deze foto voldoet. Je gelooft dat het jouw type is, maar dat is echt het type van je moeders en vaders. Wie weet valt u misschien op een minimalistische nomade of volledig gratis -per -anarchist.

Uw lichaamschemie

Volgens antropoloog Helen Fisher is uw type vaak iemand met een andere lichaamschemie dan die van u. Simpel gezegd: je kiest iemand die je eigen lichaamschemie aanvult. Als je een hoog gehalte aan testosteron hebt, kies je iemand met een hoog oestrogeenniveau veel sneller.

arrangementen

We zijn geneigd om te vallen op mensen met dezelfde interesses als wij: mensen die van dezelfde muziek en films genieten en hetzelfde geloven aan specifieke dingen. Onderzoek naar het MIT Media -laboratorium toont echter aan dat we vaak ook afhankelijk zijn van een partner met dezelfde huidskleur, burgerlijke, look, rookgewoonten van sigaretten en religieuze overtuigingen als wij. Dit lijkt nog meer het geval met online dating dan offline.

Uw gedrukte randen

Volgens psychotherapeut Lynn Lanni valt je meestal op iemand die kwaliteiten heeft die je eigenlijk ver van jezelf hebt gedrukt. Ben je heet of verlegen, maar sta je deze kwaliteiten niet toe aan jezelf? Dan is er veel kansen dat je bezwijkt voor iemand die deze kenmerken bezit. Je hebt dan het gevoel dat je deze persoon al jaren hebt begrepen en je ervaart een diepe band, maar in feite erken je stukken van jezelf die je daadwerkelijk al vele jaren hebt weggeduwd.

Uw sekstype

Hoe vrouwelijker je bent, hoe mannelijker je wilt dat je partner is, volgens een studie in het Journal of Social, Evolutionary en Cultural Psychology. Aan de andere kant, hetzelfde gebruik: hoe mannelijker je bent, hoe vrouwelijk je wilt dat je partner is. Overweeg Tarzan (extreem mannelijk) en Jane (zeer vrouwelijk), maar dezelfde kiest partners van hetzelfde geslacht.

Val je altijd op exact hetzelfde type? Onderzoek vervolgens of het het type is dat je echt ontdekt, of dat je door andere factoren begon te denken dat het jouw type is.

Deze blogsite is geschreven door Charelle Casander. Op haar blogsite bespreekt ze betekenis, spiritualiteit, verlegen leven en de smidgens van magie in ons dagelijkse bestaan.

Gepubliceerd door Cupidoloog op Juli 2022Juni 2022


Vorig bericht     
     Volgend bericht
     Alle artikelen

Het prikbord

Geen reactie
Je moet inloggen om te reageren

Post

Op Cupidoloog
Geplaatst Jul 20

Hashtags

Waarderen

Jouw beoordeling:
Totaal: (0score)
Wachtwoord beveiligde foto
Wachtwoord beveiligde foto
Wachtwoord beveiligde foto