Loading...
en

Tags

Waarom een extravert en introvert perfect bij elkaar passen

Waarom een extravert en introvert pefect bij elkaar passen

Soms lijkt het gewoon ingewikkeld, dat single daten met introverte mensen. Er moet veel rekening met ze worden gehouden en er wordt veel veel veelzijdigheid uit de extraverte partner gehaald. Extraverte mensen krijgen al snel het idee dat een relatie met een introvert een vermoeiende opgave is. Toch zijn het juist de relaties tussen een extravert en introvert-persoon die het allerbeste uitpakken. Hoe komt dat?

Laten we beginnen met te stellen dat het in elke relatie belangrijk is om rekening met elkaar te houden. In een relatie hoor je bij een groep, wat betekent dat je in sommige gevallen compromissen moet sluiten. Die compromissen gaan gepaard met aanvullingen. Introverte en extraverte mensen passen op 3 verschillende manieren volledig bij elkaar.

Evenwicht

Terwijl de extravert het liefst elk weekend naar feestjes gaat om dan 's ochtends vroeg weer naar huis te gaan, blijft de introvert het liefst het hele weekend thuis, in een rustige omgeving. Wanneer de introvert een compromis sluit en besluit mee te gaan, kan de extravert een compromis sluiten om eerder naar huis te gaan. De introvert blijft immers liever niet tot in de vroege uurtjes op. Zo wordt voorkomen dat de extravert te gek wordt en de introvert een kluizenaarsbestaan gaat leiden. De introvert en de extravert houden elkaar in evenwicht.

Groei

Doordat de extravert de introvert aanmoedigt om vaker het huis uit te gaan, evenementen en feestjes bij te wonen, verlaat de introvert vaker zijn of haar gemakszone. Eerder moedigt de introvert de extravert aan om wat meer tijd in huis door te brengen, iets dat buiten de gemakszone van de extravert ligt. Zowel specifieke als gemeenschappelijke ontwikkeling vindt plaats buiten de comfort zone, dus een relatie tussen 2 verschillende persoonlijkheden leidt tot een rijker leven.

Diepte

De introvert verliest zich graag in diepe gesprekken, terwijl de extravert een meester is in small talk en discussies aan de oppervlakte houdt. Als ze samen zijn, kan de extravert gesprekken initiëren en kan de introvert gesprekken gaande houden. Op deze manier heeft de introvert leukere gesprekken, terwijl de extravert meer te weten komt over onderwerpen en personen dan hij zou doen zonder zijn verlegen tegenhanger. Bovendien kan de introvert van de extravert leren hoe je small talk maakt, terwijl de extravert van de introvert leert hoe je discussies kunt verdiepen.

Naarmate de introverte partner meer en meer extraverte dingen doet en vice versa, raakt de introvert meer vertrouwd met het extraverte leven, terwijl de extravert meer te weten komt over het introverte leven. Beiden leren van elkaar, wat hen helpt elkaar beter te begrijpen. Veranderen wordt veel gemakkelijker, terwijl aanpassen op een bepaald niveau ook minder typisch noodzakelijk wordt.

Gepubliceerd door Cupidoloog op July 2022June 2022


Previous post     
     Next post
     Blog home

The Wall

No comments
You need to sign in to comment

Post

By Cupidoloog
Added Jul 28

Tags

Rate

Your rate:
Total: 5 (1 rates)
Password protected photo
Password protected photo
Password protected photo