Loading...
en

Tags

Verliefd op een collega: wat nu?

Verliefd op een collega: wat nu?

Verliefd worden is iets waar we weinig controle over hebben. Het kan ook gebeuren dat je valt voor iemand met wie je samenwerkt of zelfs iemand die groter is in de hiërarchie dan jij. Dit roept vaak veel onvoorspelbaarheid op: helaas is er nog steeds een groot taboe over dit onderwerp en het wordt meestal bestraft en bekritiseerd om een relatie te hebben met iemand op de werkplek. Is dit gerechtvaardigd?

je bent niet alleen

Allereerst: als je sensaties hebt voor een collega, begrijp dan dat je niet alleen bent. Onderzoek door de Viking Direct programma's die meer dan de helft (51%) van de Nederlands had in sommige gevallen een relatie met iemand in de werkomgeving. Bovendien zijn er ook veel mensen die het overwegen, maar niet de volgende actie willen ondernemen: de helft van de vrouwtjes en zelfs drie kwartaal van jongens hebben eigenlijk vaak gefantaseerd over een werknemer van exact hetzelfde bedrijf. Je bent absoluut niet de enige die hiervoor plaatsvindt!

Waarom ik?!

Na het gevoel in liefde is er vaak een gevoel van schaamte en ellende: waarom zou dit mij overkomen? Toch, als je het goed beschouwt, is het eigenlijk helemaal niet vreemd. Als u vol werkt, zult u snel veertig uur per week met uw collega's doorbrengen. U deelt verschillende emoties (denk aan het eisen van duur voor een cruciale conferentie, of liever het vieren van een triomf als de doelen daadwerkelijk zijn bereikt), leert elkaar veel beter kennen en hebben automatisch gedeelde interesses (uw vakgebied). Het is niet onverwacht dat u een nauwe relatie tot stand brengt en vervolgens op de langere termijn sensaties.

verboden liefde

Relaties in de werkomgeving zijn niet volgens de wet verboden, maar veroorzaken vaak gekartelde gezichten. In het bijzonder als het een romantiek tussen een manager en ondergeschikte zorgen maakt, kan dit vaak specifieke vooroordelen en problemen veroorzaken. Dit is geen factor voor paniek. Probeer te ontdekken of er een gedragscode is voor dit soort omstandigheden tijdens uw werk. Op deze manier kunt u zien hoe het bedrijf wordt geconfronteerd en het in uw keuze -procedure neemt. Hoe dan ook, de allerbeste optie blijft om zoveel mogelijk open kaart te spelen met uw supervisor en om te zien hoe u ervoor kunt zorgen dat werk en privéleven niet buitensporig worden. Het is daarom essentieel dat u professioneel handelt en dat uw relatieproblemen niet significant aanwezig zijn. Behoud de ruzies, het uitgebreide kussen en de ontroerende woorden voor huis: op het werk - benje - uiteraard - om te werken.

Conclusie


Het hoeft de wereld niet te voltooien als je verliefd wordt op een collega. Wees eerlijk, tegenover jezelf en tegen je omgeving. Zorg ervoor dat je werk en liefde elkaar zoveel mogelijk houden. Aan de andere kant sluit je niet voor je gevoelens als je nog steeds iets unieks voelt voor iemand in de werkomgeving. Het is niet voor niets dat ze zeggen 'hard werken, hard spelen'!

Gepubliceerd door Cupidoloog op July 2022June 2022


Previous post     
     Next post
     Blog home

The Wall

No comments
You need to sign in to comment

Post

By Cupidoloog
Added Jul 20

Tags

Rate

Your rate:
Total: (0 rates)
Password protected photo
Password protected photo
Password protected photo