Loading...
nl

Hashtags

Tips om de beste te worden in smalltalk

tips om de beste te worden in smalltalk

Daten is ontzettend spannend. Waar voldoe je aan? Wat trek je aan? En vooral: waar ga je over praten? Voor sommige mensen is smalltalk heel natuurlijk, maar voor de overgrote meerderheid komt het niet vanzelf. Omdat je het op je afspraakje liever niet alleen over het weer hebt, geeft Single je een paar handige suggesties. Zo word je uiteindelijk een koning of koningin van de gespreksonderwerpen!

Wat is smalltalk?

Laten we beginnen met te bespreken wat smalltalk eigenlijk inhoudt. Wikipedia specificeert het volgende: "smalltalk is een verzamelnaam voor informele gesprekken die niet worden gevoerd omwille van het materiaal, maar omwille van de discussie zelf". Dit suggereert dat het gaat om een discussie die gewoon voor de gezelligheid wordt gevoerd en niet met een specifieke functie, zoals een sollicitatiegesprek. Een luchtig praatje dus.

Begin bij jezelf

Het klinkt misschien gek, maar begin het gesprek met wat info over jezelf. Als je iemand voor het eerst ontmoet, vertel je meestal alleen je naam. Het gesprek wordt meteen geopend als je info over jezelf geeft. EURœHi, ik ben JantjeEUR zegt verder niets over jou. EURœHi, ik ben Jantje. Ik ben boekhoudkundige en mijn belangrijkste tijdverdrijf is hakenEUR gebruikt al veel meer mogelijkheid voor de ander om op je te reageren.

Wees positief

Niets elimineert een discussie meer dan iemand die ongunstig is. Het kan eng zijn om met een vreemde te praten en jezelf open te stellen, maar benader het scenario zo gunstig mogelijk. Zet een grote glimlach op en omarm een gemakkelijke lichaamshouding, zodat de ander zich ook welkom voelt om met jou te praten.

Echte smalltalk

Vaak houden mensen niet van smalltalk, omdat ze denken dat het niet oprecht is. Het is maar wat je er zelf van maakt! Uiteraard kun je het gesprek heel oppervlakkig houden, maar je kunt ook van de gelegenheid gebruik maken om vragen te stellen die je echt beantwoord wilt hebben. Wat intrigeert je aan deze persoon? Waar ben je eigenlijk nieuwsgierig naar? Door hier beter over na te denken en vooral te luisteren naar de antwoorden van de ander, zorg je ervoor dat het oprecht is en

Blijf oefenen

De laatste suggestie is misschien wel de meest cruciale: blijf oefenen! Probeer elke dag een gesprek te voeren dat een beetje buiten je gemakszone ligt. Bij de koffieautomaat op het werk, bij de tandarts, in de supermarkt. Alleen door het vaak te doen, krijg je er gevoel voor. Op die manier leer je ook te reageren op de reactie van de ander en zal je zelfvertrouwen alleen maar toenemen. Wanneer je op date gaat, zal het gesprek gaande houden voor jou een koud kunstje zijn!

Gepubliceerd door Cupidoloog op Juli 2022Juni 2022


Vorig bericht     
     Volgend bericht
     Alle artikelen

Het prikbord

Geen reactie
Je moet inloggen om te reageren

Post

Op Cupidoloog
Geplaatst Jun 27

Hashtags

Waarderen

Jouw beoordeling:
Totaal: (0score)
Wachtwoord beveiligde foto
Wachtwoord beveiligde foto
Wachtwoord beveiligde foto