Loading...
en

Tags

Smileys: digitale lichaamstaal tijdens het daten

Smileys: digitale lichaamstaal tijdens het daten

De tijd dat smileys alleen werden gebruikt door tieners met bliksemsnelle duimen ligt definitief achter ons. Vandaag zijn de expressieve pictogrammen een essentieel onderdeel van onze dagelijkse communicatie: in 2015 werd zelfs uitgeroepen tot woord van het jaar door de vooraanstaande Oxford Dicitionaries. Hoe hebben smileys hun plaats veroverd? En - nog belangrijker - hoe gebruik je ze tijdens het single daten?

Nu gratis inschrijven!

De smiley als inspiratie

Hoewel er verschillende verhalen de ronde doen, wordt Harvey Ball vaak genoemd als de belangrijkste bedenker van de smiley. Hij kreeg in 1963 de opdracht van een verzekeringsmaatschappij om een lachend, tevreden gezicht te ontwerpen om het moreel van de werknemers te verbeteren - en met succes! In 1999 ging de Japanse kunstenaar Shingetaka Kurita nog verder op dit idee en ontwikkelde de "emoji" voor mobiel gebruik: symbolen die konden worden gebruikt om naast gevoel en articulatie ook info aan berichten toe te voegen.

Articulatie is wat dan ook

De Iraanse psycholoog Mehrabian heeft onderzocht dat slechts 7% van de menselijke communicatie te maken heeft met woorden: maar liefst 55% heeft te maken met lichaamstaal en 38% heeft te maken met stemgeluid en intonatie. Aangezien een groot deel van onze interactie tegenwoordig digitaal verloopt (zoals bij online dating), is het logisch dat smileys een steeds populairdere rol gaan spelen in onze 'gesprekken'. Deze eenvoudige, maar ingenieuze pictogrammen stellen ons in staat om gevoelens uit te drukken die we anders moeilijk zouden kunnen onthullen. Kijk maar eens naar het verschil tussen "Hoe gaat het?" of "Hoe gaat het met jou? ": het is al snel een heel andere manier om een potentiële date te benaderen!

Dat we onze liefde graag digitaal uitdrukken blijkt wel uit de lijst van populairste smileys in Nederland: naast 'huilen van het lachen' sturen we ook graag 'hartjesogen', de knipoog, het lieve lachende gezichtje en hartjes naar elkaar.

Single heeft er eigenlijk om die reden voor gekozen om onder andere deze smileys op de website te introduceren, om het nog makkelijker (en vooral leuker) te maken om contact te leggen met je matches. Twijfel niet en toon je interesse door te flirten, grapjes te maken of complimentjes te geven. Wie weet levert het je wel je beste match op!

Ontdek de smileys

Gepubliceerd door Cupidoloog op July 2022June 2022


Previous post     
     Next post
     Blog home

The Wall

No comments
You need to sign in to comment

Post

By Cupidoloog
Added Jul 20

Tags

Rate

Your rate:
Total: (0 rates)
Password protected photo
Password protected photo
Password protected photo