Loading...
en

Tags

Samen alleen

Samen alleen

Alleen is ook gewoon alleen. Of toch niet? Want ondanks het feit dat er drie miljoen alleenstaanden in Nederland zijn, wil dat niet zeggen dat ze allemaal eenzaam zijn. Het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) definieert alleenstaanden als personen met een langdurige relatie. Toch is het overgrote deel van de alleenstaanden, bijna 4 op de 5, echt 'alleen'. Simpel gezegd: zonder relatie.

Ja, ik wil. Niet doen. Meer.

Het is dus een forse stijging ten opzichte van de cijfers uit 1947, toen er nog maar 247.000 alleenstaanden in Nederland waren. Volgens het CBS kan dit worden besproken door een wijziging in normen en waarden. Vroeger was bijvoorbeeld het overlijden van de partner de belangrijkste factor om alleenstaand te zijn. Tegenwoordig is meer dan de helft van de nummers eigenlijk nooit getrouwd geweest. Ook echtscheidingen hebben sinds 1971 een steeds grotere rol gespeeld in de toename van het aantal nummers.

Daarnaast zijn er om die reden mensen die ervoor kiezen om alleen te blijven wonen, ongeacht of ze een relatie hebben. Vooral mensen van rond de dertig jaar integreren zelfstandig wonen met een relatie. Meer dan 90 procent van deze jonge 'latters' wil uiteindelijk gaan samenwonen of trouwen. Waarschijnlijk moeten ze alleen hun wederhelft nog overtuigen.

Veel vis in de zee

Ondanks het feit dat deze groep op termijn de status van alleenstaande zal verliezen, blijft het aantal alleenstaanden groeien: volgens de verwachtingen van het CBS zullen over dertig jaar 3,6 miljoen Nederlanders alleen wonen. Dat is één op de vier volwassen inwoners. Sommigen zullen daar bewust voor kiezen, maar voor wie dat niet doet: geen paniek, met veel singles zijn er genoeg vissen in de zee. Geen factor om eenzaam te zijn!

Gepubliceerd door Cupidoloog op July 2022June 2022


Previous post     
     Next post
     Blog home

The Wall

No comments
You need to sign in to comment

Post

By Cupidoloog
Added Jul 20

Tags

Rate

Your rate:
Total: (0 rates)
Password protected photo
Password protected photo
Password protected photo