Loading...
en

Tags

Rouwverwerking: tweede liefde na overlijden partner

Rouwverwerking: tweede liefde na overlijden partner

Waar je vroeger al je lief en leed kon delen, is het moeilijk als je er onverwacht alleen voor staat.

Vooral dagen als Valentijnsdag of Kerstmis hebben een extra zware lading. Je denkt terug aan alle mooie herinneringen en tegelijkertijd baal je van het feit dat je die niet meer met een partner kunt delen. Het is vaak moeilijk om je voor te stellen ooit weer een nieuwe relatie te hebben. Het vinden van een nieuwe relatie is niet het eerste waar je aan denkt na het overlijden van je partner.

Je zit nog midden in het rouwproces en het is moeilijk om je leven een suggestie te geven. Een groot percentage -55%- van de weduwen en weduwnaars gelooft niet dat hun overleden partner gewild zou hebben dat ze alleen gelaten zouden worden. Toch roept het hebben van of denken aan een nieuwe liefde bij een grote groep spijt op.

Kindervreugde gaat voor

Bij singles met kinderen gaat de vreugde van het kind/de kinderen vaak voor die van henzelf. Een kleine groep - 14% - denkt daarom dat de kinderen bezwaar zouden hebben tegen een nieuwe relatie. De praktijk wijst echter uit dat nieuwe liefdes niet worden beëindigd als de kinderen de relatie niet accepteren. Het overkomt je, je wordt verliefd en daarna is het vaak al veel te laat.

Uit het onderzoek blijkt dat de grote meerderheid van de kinderen - 81% - denkt dat het geluk van de papa's en mama's komt. Een vijfde van de kinderen zegt moeite te hebben met een nieuwe relatie van de overgebleven ouder. Dit is vooral het geval bij kinderen tussen 25 en 44 jaar.

Een gloednieuwe relatie binnen een jaar

Er is geen enkele tijdslimiet waarbinnen het gepast is om een gloednieuwe relatie aan te gaan. Een derde van de ondervraagden is echter van mening dat het niet gepast is om binnen een jaar na het overlijden van een partner een gloednieuwe relatie aan te gaan. Een grote groep weduwen en weduwnaars vindt het ook beangstigend om een gloednieuwe relatie aan te gaan. U weet maar al te goed hoe het voelt om iemand te verliezen en het eng te vinden om je weer open te stellen.

Een opvallend detail is dat vooral mannen aangeven dat ze niet alleen kunnen zijn en snel een nieuwe relatie willen. Het meest essentiële is dat je constant moet doen wat voelt. Er is geen deadline voor het ontdekken van een nieuwe liefde. Als je er voor open staat, komt er vanzelf iemand jouw kant op. Een platform als Single kan je, ook als je rouwt, helpen bij deze zoektocht en je een nieuwe kans geven op een mooie liefde.

De uitkomsten van het onderzoek van Monuta kunt u hier ontdekken.

Gepubliceerd door Cupidoloog op July 2022June 2022


Previous post     
     Next post
     Blog home

The Wall

No comments
You need to sign in to comment

Post

By Cupidoloog
Added Jul 20

Tags

Rate

Your rate:
Total: (0 rates)
Password protected photo
Password protected photo
Password protected photo