Loading...
en

Tags

Romantisch dessert voor Kerst: tiramisu

Romantisch dessert voor Kerst: tiramisu

Klassiek of hedendaags

De echte tiramisu maak je met ladyfingers. Gelukkig is een recept een richtlijn en geen aanbod, dus je kunt ook kiezen voor Bastognekoekjes, speculaasbrokken of pepernoten (peperkoekkoekjes) en daar smullen we van. Doe gewoon waar je zin in hebt.

Je kunt ook variëren met de alcohol die je gebruikt. Amaretto is de go-to drank. Natuurlijk kun je ook een alcoholvrije tiramisu maken. Of je gaat voor chocoladejenever, rum, Kalua, Tia Maria of een andere (koffie)likeur die je lekker vindt.

Zoals het hoort

Als je een tiramisu maakt 'zoals die hoort te zijn' kun je geen kleine portie maken. Ga er voor dit recept van uit dat je dessert echt je hoofdgerecht verandert (zoals wij doen), of dat je een dessert voor twee dagen maakt.

Laat 75 ml ongeklopte room en 200 gram mascarpone op kamertemperatuur komen. Bereid ook een kopje espresso, een glas Amaretto, 2 eieren, 30 gram suiker, 100 gram lange vingers en twee eetlepels cacao.

De bereiding

Splits de eieren en gooi het eiwit weg, dat wordt voor dit gerecht niet gebruikt. Klop de eidooiers met de suiker op tot een fluweelachtige massa. Klop in een tweede kom de slagroom stijf.

Klop de mascarpone door de eidooiers met de suiker. Schep, als dit goed gemengd is, de slagroom erdoor tot een egaal mengsel ontstaat.

Giet de espresso samen met de amaretto in een kommetje en doop de ladyfingers er één voor één in. Leg de lange vingers na het dippen in de schaal waarin u de tiramisu wilt maken.

Als de bodem van de schaal bedekt is met de lange lange vingers, verdeel je de helft van je mascarponemengsel erover. Doop nu de rest van de lange vingers in de schaal en leg een tweede laag in de schaal. Hierover gaat het tweede deel van het mascarpone mengsel.

Gebruik een theezeefje om het cacaopoeder mooi over de bovenkant van je tiramisu te verdelen. Laat de tiramisu minstens een uur opstijven in de koelkast alvorens op te dienen.

Feestelijk

Wilt u de tiramisu extra feestelijk maken, breng dan de tweede laag van het mascarponemengsel aan met behulp van een spuitzak. Door kleine torentjes naast elkaar te maken, ziet het er extra vrolijk uit. Eventueel kunt u ervoor kiezen om naast het cacaopoeder ook nog wat chocoladekrullen over de bovenkant te spuiten.

Gepubliceerd door Cupidoloog op July 2022June 2022


Previous post     
     Next post
     Blog home

The Wall

No comments
You need to sign in to comment

Post

By Cupidoloog
Added Jul 20

Tags

Rate

Your rate:
Total: (0 rates)
Password protected photo
Password protected photo
Password protected photo