Loading...
en

Tags

Online daten anno 2018: eerste hulp bij keuzestress

Online daten anno 2018: eerste hulp bij keuzestress

Zit u ook zo vaak in de supermarkt naar het schap met chocoladerepen te staren, omdat u niet kunt kiezen tussen de smaken framboos met mousserende suiker en karamel met zeezout? En ga je dan van ellende zonder reep naar huis? Dat is uitstekend voor je middenrif, zeker, maar diezelfde keuzestress kan ook je liefdesleven gaan beheersen in het geval van online dating. Of zoals de NOS het zegt: "Wat als er na de volgende swipe een leukere match is?"

Swipe 2.0

Want of je nu een single datingsite of een single dating app gebruikt, of allebei, je kunt blijven scrollen en omhoog swipen tot je erbij neervalt. Het maakt het zoeken naar een potentiële partner een stuk eenvoudiger, maar het vinden van "de juiste" partner alleen maar moeilijker. Een psycholoog omschrijft het tegenover de NOS als volgt: "Geef een menselijk brein een grote hoeveelheid concurrerende alternatieven en het schakelt uit. Het kan de effecten van alle keuzes niet overzien en vindt er daarom geen acceptabel."

Gelijk aan chocoladerepen. Maar waar je een chocoladereep niet eerst mag proeven, zijn er bij het single daten tegenwoordig tal van mogelijkheden om het eerst met iemand uit te proberen. Van een "twarrel" (een twijfelachtige schar), tot een "ruzie" (een kwaliteitsschar) en een "prela" (het stadium vlak voor de relatie); allemaal zijn ze ontwikkeld om er zeker van te zijn dat die persoon echt de beste optie is.

Kauwen op een broccoli

Het levert heel wat gedoe op met relatiestatussen. En waarom eigenlijk? Stel, je hebt in de supermarkt een frambozen- en een ijslollyreep uitgezocht. En daarna zit je die thuis op de bank op te eten. Dan denk je niet: 'Er zijn nog twintig andere smaken in de supermarkt die misschien veel beter bij mij passen'. Nee, want je hebt plezier in de reep die je in je handen houdt.

Als je op Single iemand hebt ontdekt met wie je het uitstekend kunt vinden, ga dan niet te veel stressen over de vraag of die persoon de fijnste keuze is. Als je op broccoli kauwt in plaats van op een chocoladereep, dan had je dat na de eerste drie happen wel doorgehad. Dus geniet ervan!

Gepubliceerd door Cupidoloog op July 2022June 2022


Previous post     
     Next post
     Blog home

The Wall

No comments
You need to sign in to comment

Post

By Cupidoloog
Added Jul 20

Tags

Rate

Your rate:
Total: (0 rates)
Password protected photo
Password protected photo
Password protected photo