Loading...
nl

Hashtags

Ondanks tijdgebrek een gezonde relatie?

Ondanks tijdgebrek een gezonde relatie?

Haar ogen fonkelen door de weerkaatsing van het kaarslicht dat op de tafel rust. In haar glas zit nog een klein laagje rode wijn. Op de achtergrond klinkt Let's get it on van Marvin Gaye. Ze kijkt je diep in de ogen, leunt een beetje voorover en zegt: "Pff ... veel te veel eten. Ik ga nog even op het toilet zitten en dan ga ik douchen en slapen. Morgen is er weer een hectische dag. Ruim jij even op?"

Zoenen en doorgaan

Tekort aan tijd kan het moeilijk maken om leuke gesprekken te voeren elke dag en daadwerkelijk met elkaar in contact te komen. Toch hoeft het volgens relatiecoach Pauline Timmer niet veel tijd te kosten om een gezonde relatie in stand te houden. In gesprek met RTL Nieuws beschrijft zij dat het de kleine minuten zijn die het meeste doen voor een gezonde relatie.

Geen lange romantische avonden met diepgaande gesprekken, maar bijvoorbeeld een kus van zes seconden. "Uit onderzoek blijkt dat je pas na 6 seconden zoenen een verliefdheidshormoon aanmaakt", zegt Timmer. Ze stelde een boek samen met vijftig van zulke concrete aanwijzingen die koppels kunnen helpen hun relatie gaande te houden, zonder dat het heel veel tijd kost.

Ga partner!

Ze adviseert ook om "een soort cheerleader" voor je partner te zijn. De pompons kunnen worden weggelaten, want ze suggereert het niet letterlijk. Wat ze aangeeft te zeggen is dat je niet alleen tijdens vervelende gebeurtenissen met elkaar moet meeleven, maar ook tijdens mooie gelegenheden: "Dus als je partner een promotie heeft gekregen, herdenk dat dan met hem. Vraag hoe zijn werkgever erover geïnformeerd heeft, pak de champagnefles en hang de vlag uit."

Volgens haar hebben veel mensen het verkeerde idee over relaties, namelijk dat ze ideaal zijn in hun eentje: "Het is een feit dat je je relatie moet behouden, ook al klinkt het niet sexy. Wat dat betreft is het misschien een goed concept om het cheerleader-idee letterlijk te nemen. Zelfs als jongen, en misschien zelfs tijdens je eerste afspraakje. Want sexy of niet, als je het haalt door je eerste date in een cheerleader kleding, kan het niet helpen echter een heel mooi begin van een gezondere relatie!

Gepubliceerd door Cupidoloog op Juli 2022Juni 2022


Vorig bericht     
     Volgend bericht
     Alle artikelen

Het prikbord

Geen reactie
Je moet inloggen om te reageren

Post

Op Cupidoloog
Geplaatst Jul 20

Hashtags

Waarderen

Jouw beoordeling:
Totaal: (0score)
Wachtwoord beveiligde foto
Wachtwoord beveiligde foto
Wachtwoord beveiligde foto