Loading...
nl

Hashtags

Moeite met een nieuwe relatie na een scheiding?

Moeite met een nieuwe relatie na een scheiding?

Heb je moeite met het ontdekken van een gloednieuwe relatie na een scheiding?

Nadat je gescheiden bent, komt er onmiddellijk een tijd dat je weer naar liefde verlangt. Een verstandige actie om te ondernemen is om weer te gaan daten. Wanneer ben je hier echt helemaal klaar voor?

Maak een gratis profiel

Daten is het leukst als je ervan kunt genieten doordat je openstaat voor genieten na een scheiding en gemakkelijk kunt liefhebben. Daarom is het, om open te staan voor de liefde, heel belangrijk dat je de scheiding en je ex-partner samen met mogelijk verwerkt.

Stap 1: je losmaken

Als je gewoon gescheiden bent, is dat in het begin nogal ongeloofwaardig. Onverwacht moet je alleen verder en dat is absoluut gloednieuw. Mentaal zinkt de gloednieuwe situatie nog niet in en als je veel communiceert, krijg je emotioneel niet de kans om te beseffen dat je uit elkaar bent. Een eerste stap om je ex uit de weg te ruimen is om die reden werkelijk zoveel mogelijk afstand te bewaren. Misschien is dit moeilijk, doordat jullie samen kinderen hebben of doordat jullie dezelfde kring van goede vrienden hebben. Probeer het contact te verminderen. Na deze reeks kun je altijd nog zien of typisch vriendschappelijk contact weer mogelijk is. In het begin is dit meestal een uitdaging, omdat je de neiging hebt in oude patronen terug te vallen. Probeer een emotionele afstand te bewaren samen met een letterlijke door je niet langer te bemoeien met de zaken van je ex. Zij of hij is niet langer je partner en heeft een eigen leven dat je moet waarderen. Kortom: houd je niet bezig met wat de ander doet, onderzoek het niet. Bekijk het in plaats daarvan vanuit een helikopterperspectief, letterlijk en figuurlijk van een afstand.

Stap 2: vergeven (de ander en jezelf)

Als het besef doordringt dat het definitief voorbij is, kunnen gevoelens van woede en zelfverwijt een rol gaan spelen. In de liefde kunnen we ons misdragen en het slechtste in ons naar boven halen. Soms kan een scheiding je het gevoel geven dat je gestopt bent met werken, dus probeer vriendelijk voor jezelf te zijn en begrijp dat iedereen fouten maakt. Probeer fouten te zien als ontdekkingsmomenten en kansen om jezelf tot een veel beter individu te ontwikkelen. Vergeef dus jezelf voor je fouten en vergeef daarna de ander, op die manier werk je aan zelfliefde en empathie, wat nodig is om in de toekomst weer te kunnen genieten.

Stap 3: Rouw en aanvaarding

Een scheiding duidt op afscheid en dus verlies, en daar horen gevoelens van verdriet en rouw bij. We kunnen de neiging hebben dit niet te willen voelen door onze toevlucht te zoeken in afleiding. Op zich is er niets mis met afleiding, alleen verdrietig zijn is niet constructief. Bedenk alleen dat er een groot evenwicht is tussen rouw en afleiding. Voldoende verdriet is nodig om instemming en berusting over het scenario te ontdekken.

Stap 4: Visualiseer, bouw je eigen leven op

Als je al deze stappen werkelijk doorlopen hebt, ontstaat er ruimte om gloednieuwe mogelijkheden te zien en je eigen leven op te bouwen. Begin hier actief aan te werken door je voor te stellen. Visualiseer hoe je in het verleden op een andere manier gereageerd zou hebben en hoe je dat in een toekomstige relatie zult doen. Stel je ook voor hoe je in het algemeen de beste variant van jezelf wordt. Jezelf voorstellen vergroot de kansen op het bereiken van individuele doelen. Zo word je een aantrekkelijker vangst voor een gloednieuwe liefde na een scheiding

Angst voor verbintenis en afscheiding

Soms merk je dat je ondanks alle stappen niet volledig kunt genieten van de liefde na een scheiding. Het kan zijn dat je worstelt met verlatingsstress en -angst of bindingsstress en -angst . Bij verlatingsstress en -angst zou je er alles aan doen om na een scheiding de liefde te behouden, die een ander als beklemmend kan ervaren. Evenzo heb je bij bindingsangst een drempel om liefde toe te laten. Dit heeft meestal te maken met de band die je met je ouders hebt en is eerder veel dieper geworteld. Als dit waar is, is het een goed idee om professionele hulp te zoeken om je van deze zorgen af te helpen.

Gepubliceerd door Cupidoloog op Juli 2022Juni 2022


Vorig bericht     
     Volgend bericht
     Alle artikelen

Het prikbord

Geen reactie
Je moet inloggen om te reageren

Post

Op Cupidoloog
Geplaatst Jul 15

Hashtags

Waarderen

Jouw beoordeling:
Totaal: (0score)
Wachtwoord beveiligde foto
Wachtwoord beveiligde foto
Wachtwoord beveiligde foto