Loading...
nl

Hashtags

Mannen en vrouwen begrijpen elkaar voor 20%

Mannen en vrouwen begrijpen elkaar voor 20%

Slecht nieuws voor mensen die gedeeld begrip beschouwen als een van de meest cruciale punten in een relatie: mannen en vrouwen benaderen slechts twintig procent van wat hun partner denkt en voelt op de juiste manier.

'Hij luistert niet'

Voor het onderzoek moesten 150 stellen 12 minuten lang discussiëren over tal van onderwerpen. Daarna werd hen gevraagd terug te blikken op de gesprekken en te stellen: wat denkt je partner hier?

Vrouwen bleken daarbij vaak te zwartgallig over hun partner te denken. 'Hij is niet geïnteresseerd, hij luistert niet, hij doet geen moeite om me te begrijpen'. Volgens de onderzoeker zijn dit typische vrouwenideeën die in het onderzoek naar voren kwamen. En dus is maar twintig procent ervan waar.

Ingewikkelde materie

Dat is niet erg. Als een vrouw twintig procent van mij begrijpt, is dat al twee keer zoveel als ik begrijp. En als ik twintig procent van een vrouw begrijp, ben ik dik tevreden. Niet omdat ik de lat zo laag leg, maar vanwege het feit dat vrouwen gewoon behoorlijk ingewikkeld zijn. Het verbaast me niet dat er 5 kerels nodig zijn om één vrouw te doorgronden. Wat dat betreft hebben sommige polyamoristen momenteel daadwerkelijk de oplossing gevonden.

Het maakt trouwens niet uit hoe oud je bent. Het is niet zo dat je elkaar beter gaat begrijpen naarmate je ouder wordt; de zeventigjarigen in het onderzoek deden het niet beter dan de achttienjarigen. Volgens de wetenschapper ligt het niet aan de leeftijd, maar aan de inspiratie: 'Na twee jaar doen we een stuk minder moeite om onze partner te begrijpen.'

Dus sta je aan het begin van een nieuwe relatie, geniet dan maximaal van de overvloed aan goede verstandhouding. Want voor je het weet, praat je tachtig procent van de tijd langs elkaar heen. Of blijf je je best doen?

Gepubliceerd door Cupidoloog op Juli 2022Juni 2022


Vorig bericht     
     Volgend bericht
     Alle artikelen

Het prikbord

Geen reactie
Je moet inloggen om te reageren

Post

Op Cupidoloog
Geplaatst Jul 20

Hashtags

Waarderen

Jouw beoordeling:
Totaal: (0score)
Wachtwoord beveiligde foto
Wachtwoord beveiligde foto
Wachtwoord beveiligde foto