Loading...
en

Tags

Lessen in de liefde

Lessen in de liefde

Op de middelbare school waren er misschien vakken waarvan je dacht: "Wat levert me dat later op? Op school heb je geleerd hoe je een lengte-deling moet maken, maar niemand heeft je uitgelegd hoe de liefde werkt. En terwijl een rekenmachine die lange deling overbodig maakt, moet het allereerste computersysteem dat je de weg wijst in de liefde nog worden ontwikkeld. Daarom hebben ze in Zuid-Korea eigenlijk pas onlangs hun techniek veranderd. In Trouw kun je lezen dat studenten daar in de cursus 'Inleiding tot de liefde' ontdekken hoe je relaties begint en onderhoudt.

Van slapen krijg je geen baby's

Het is niet zo dat het de Zuid-Koreanen van nature aan passie ontbreekt; ze hebben er gewoon geen tijd voor. Er wordt in Zuid-Korea enorm veel gestudeerd en gewerkt, met als gevolg dat het geboortecijfer al jaren een van de laagste ter wereld is. Ondanks het feit dat de 68-urige werkweek sinds maart is geminimaliseerd tot 52 uur, is het eenvoudig voor te stellen dat mensen die wel tijd hebben voor een relatie al snel tegen elkaar zeggen 'laten we maar gaan slapen, morgen zijn we weer vroeg op'.

Zoals je vroeger in de biologie ontdekte, maakt slapen echter geen baby's. De Zuid-Koreaanse stagiairs hebben onlangs niet alleen ontdekt waar je wel baby's van krijgt, maar ook hoe je iemand vindt met wie je kinderen kunt maken. En misschien nog wel veel essentiëler: hoe je die persoon vasthoudt. Figuurlijk, maar wie begrijpt het, ook daadwerkelijk. Dat vertelt het verhaal niet.

Orgasme laude in de liefde

Wat de precieze stof van de cursus 'Inleiding in de liefde' ook moge zijn, het feit dat het je de ruimte geeft om om je heen te kijken is op dit moment al winst. Want hoewel de werkdruk in Nederland misschien wat lager ligt, is het ook bij ons niet vreemd om vaak de verkeerde dingen prioriteit te geven. Ook al levert het je geen graad of promo op, laat je studie en werk voor wat ze zijn en gun jezelf de tijd om in de liefde cum laude af te studeren!

Gepubliceerd door Cupidoloog op July 2022June 2022


Previous post     
     Next post
     Blog home

The Wall

No comments
You need to sign in to comment

Post

By Cupidoloog
Added Jul 20

Tags

Rate

Your rate:
Total: (0 rates)
Password protected photo
Password protected photo
Password protected photo