Loading...
nl

Hashtags

Is romantische liefde te voorspellen met algoritmes?

Is romantische liefde te voorspellen met algoritmes?

"dating-sites die u 'de ideale match' beloven, sprookjes verkopen", de kop van de Volkskrant . En dan geven ze niet de sprookje 'in de classificatie' Ze leefden voor een lange periode en gelukkig. Integendeel, in dit verhaal zullen de Prins (Es) en Prince (ES) elkaar nooit ontmoeten. Een nieuwe Amerikaanse studie toont aan dat het uiterst moeilijk is om mensen te matchen met behulp van geavanceerde computstechnieken.

Kies een betaald lidmaatschap!

glazen bal of gewoon een spiegel?

In het onderzoeksonderzoek werd 3honderdvijftig studenten gevraagd om vragenlijsten in te vullen, inclusief meer dan honderd informatie over hun karakter, voordat ze onder elkaar gingen Speeddating . Op basis van de voltooide enquêtes hadden de wetenschappers daadwerkelijk computersystemen verwacht tussen welke stagiairs het zou klikken. De uitkomst: absoluut geen geschikte verwachte wedstrijden .

Dat is niet extreem onverwacht. Laat me mezelf promoten: knappe enquête die voorspelt wie de perfecte match voor mij is. Ik begrijp niet eens hoe ik creëer. En daarmee wordt een groot nadeel van de onderzoeks- en single datingwebsites die betrekking hebben op vergelijkbare algoritmen besproken: zelfrapportage. Singles zelf voltooien de zorgen over hun karakter.

een duw in de achterkant

Nu is het misschien duidelijk dat je jezelf volledig kent. En een andere persoon, je perfecte match, ook zelf. Succes verzekerd. Of niet? Vanwege het feit dat wat die "perfecte match" is? Probeert u iemand te vinden met exact dezelfde of tegengestelde residentiële of commerciële eigendommen? Misschien is iemand die het tijdens de week constant met je eens is, maar biedt in het weekend een beetje meer tegengas, omdat je meer tijd hebt. En met alleen het verbinden van karaktereigenschappen ben je er nog niet; Er zijn veel meer aspecten die erachter komen of een relatie werkt.

Het zou je bijna moedeloos maken. Praktisch! Omdat het vaak misschien een goed concept lijkt om je ideale match ergens mee te nemen, is dat natuurlijk ook echt oninteressant. Is het niet veel leuker om te controleren in plaats van liefde te inspecteren, haar gewoon een kleine duw achterin aan de rug te bieden? Het is handig om van tevoren te bepalen of u op zoek bent naar een prins of een prinses, maar u zult zien wat de kleur die hij of zij later komt zien!

Deze blog is gecomponeerd door Niek Van Drie. Op zijn website www.degrotevandrie.nl Hij schrijft over alles wat hem betreft. Dat is veel ...!

Gepubliceerd door Cupidoloog op Juli 2022Juni 2022


Vorig bericht     
     Volgend bericht
     Alle artikelen

Het prikbord

Geen reactie
Je moet inloggen om te reageren

Post

Op Cupidoloog
Geplaatst Jul 20

Hashtags

Waarderen

Jouw beoordeling:
Totaal:5 (1score)
Wachtwoord beveiligde foto
Wachtwoord beveiligde foto
Wachtwoord beveiligde foto