Loading...
en

Tags

In een handomdraai zelfgemaakt mango-ijs op tafel

In een handomdraai zelfgemaakt mango-ijs op tafel

We zullen je onthullen hoe je je date kunt verpesten terwijl je genoeg tijd overhoudt voor een goed gesprek.

Slim plannen

Om uw zelfgemaakte mango ijs binnen 5 minuten op tafel te krijgen, hoeft u maar één ding te garanderen: fruit in de vriezer. U kunt naar de supermarkt gaan en dozen bevroren fruit kopen, u kunt bakjes fruit kopen en het fruit zonder het sap voorvriezen of, zoals wij graag doen, u maakt zelf vers fruit schoon en vriest dat in porties in. Voor dit recept hebben we gekozen voor verse mango, maar het gerecht werkt voor elk soort fruit. Kies wat je lekker vindt of maak verschillende soorten ijs tegelijk!

De werkzame bestanddelen

Zoals we u al hebben verteld, heeft u slechts 2 componenten nodig. Naast vers fruit naar keuze, is het enige wat u nodig heeft dikke yoghurt. Tenzij u een minder gezond ijsje wilt maken, dan kunt u ook kiezen voor ongeklopte room. Daar houden we zelf niet zo van, dus hier is de keuze altijd yoghurt. En fruit in het seizoen is altijd heerlijk zoet, dus extra suikers of andere zoetstoffen zijn niet nodig!

Het recept

Voor 2 grote kommen mango ijs neem je 250 gram bevroren mango. Doe dit in de blender of voedselmolen en laat het ongeveer 30 seconden draaien zodat het fruit fijn gehakt is. Kies je voor mango ijs met een zo glad mogelijke textuur in plaats van stukjes? Laat de machine dan ongeveer 45 seconden draaien. Als de mango fijn genoeg is, doe je er 200 gram yoghurt bij. Laat de yoghurt nog een keer ongeveer 30 seconden in de machine draaien, et voila. Uw mango ijs is klaar!

Het oog wil ook wat

Wij versieren niet graag met een lekker ijsje. Zeker niet met lekker net gemaakt mango ijs. Wil je je ijsje toch aankleden? Dan kunt u zich uitleven met slagroom, stukjes vers fruit, wafelrolletjes en andere versieringen. Houd er rekening mee dat dit ijs snel smelt omdat u gedeeltelijk met niet bevroren producten werkt. Als u echt bolletjes ijs wilt maken, kunt u het ijs nog 15 minuten in de vriezer leggen nadat u het hebt gemaakt. Wij raden dit echter niet aan, omdat er ijskristallen kunnen ontstaan en dit ten koste gaat van de smaak.

Suggestie van de koks

In plaats van alles netjes af te wegen, kunt u dit recept ook effectief op schaal klaarmaken. Als u (ongeveer) evenveel fruit als yoghurt gebruikt, zit u steeds op het goede spoor. Wilt u een gulden middenweg tussen gezond en romig? Gebruik dan half dikke yoghurt en half ongeklopte room. Geniet van het zomerse weer, van elkaar en van het lekkere ijs!

Gepubliceerd door Cupidoloog op July 2022June 2022


Previous post     
     Next post
     Blog home

The Wall

No comments
You need to sign in to comment

Post

By Cupidoloog
Added Jul 20

Tags

Rate

Your rate:
Total: (0 rates)
Password protected photo
Password protected photo
Password protected photo