Loading...
en

Tags

Hoe zorg je ervoor dat je man zich gerespecteerd voelt?

Hoe zorg je ervoor dat je man zich gerespecteerd voelt?

Soms lijkt het erop dat een man helemaal niet naar liefde en verbinding verlangt, maar "complimenteus" wil zijn. We vergeten dan dat we niet hoeven te kiezen tussen vrijheid en liefde. Natuurlijk wil ieder mens niet twijfelen en iedere man wil zich ook genoten voelen. Wat veel mannen ervaren is dat ze dit gevoel van vrijheid niet terugvinden in een relatie. Hoe kan dit?

Levensopdracht

Mannen voelen diep van binnen dat ze een enorme verplichting hebben voor het genot van hun partner. Van jongs af aan zijn we gerijpt met verhalen dat wanneer de prinses door haar prins wordt veroverd, ze nog lang en gelukkig leven. Daarom lijkt het bijna alsof het zijn levensopdracht is om haar gelukkig te maken. Om die reden, wanneer zij gelukkig is, voelt de man dat hij eigenlijk "voorspoed" heeft. Hij heeft dan genoeg gehad om aan al haar eisen te voldoen en dat maakt hem gelukkig.

Moeilijke opdracht

Helaas is in werkelijkheid geen enkele man altijd in zijn nopjes, en daarom stellen de mannen zich een beduidend moeilijke en onuitvoerbare opdracht. Bovendien is het überhaupt een onmogelijke missie om een ander vreugde te schenken, omdat we geen controle hebben over de gevoelswereld van een ander.

Liefde als behoefte

Helaas geloven heel veel singles dat een relatie (en dus een ander) geluk moet verschaffen.Als gevolg daarvan zijn we uiteindelijk vaak te veeleisend voor elkaar: "Je moet rekening met me houden, je moet doen wat ik wil!" Wanneer je als man keer op keer wordt ondervraagd, kun je het idee krijgen dat er in een relatie nooit ruimte zal zijn voor je eigen eisen. Je kunt je voorstellen dat de lol er dan snel af is en dat je liever geen relatie hebt. Het verlangen naar vrijheid waar je dan over hoort is eigenlijk het verlangen naar vrijheid om het de ander niet naar de zin te hoeven maken. Om te begrijpen dat je goed genoeg bent om wie je bent, in plaats van om wat je doet. Het is vooral fijn als er in een relatie ook ruimte is voor jouw eisen als man. Dat laatste is echter voor de meeste mannen onontgonnen terrein: velen zijn zelfs helemaal niet op de hoogte van hun emotionele behoeften.

Liefde voor zelfwaardering

Als een man het gevoel heeft dat hij een vrouw geen vervulling kan brengen (of dit nu is omdat zij buitensporig veel van hem vraagt, of omdat hij ten onrechte voor haar invult dat zij meer verlangt dan in werkelijkheid het geval is), ervaart een man dit als falen en wordt zijn zelfvertrouwen aangetast. Als hij vaak genoeg stopt, kan hij het gevoel krijgen dat hij nooit zal slagen in het ontdekken van vreugde in de liefde (aanvaarding en dankbaarheid). Het gevolg is dat hij zijn vreugde uit iets anders dan liefde zal halen of zal proberen een gloednieuwe liefde te vinden. Als een man zijn eigenwaarde niet uit de liefde kan halen, zal hij die uit andere dingen halen, zoals ervaring (reizen, uitgaan), macht en carrière. Het zelfrespect van een man wordt dan steeds meer afhankelijk van deze externe dingen.Het opgeven van deze dingen voor een relatie met een vrouw waarvan hij niet weet of de relatie zijn zelfrespect zal (blijven) voeden, is een enorme bedreiging. Het gevolg is dat de man veel moeite heeft met het opgeven van deze externe dingen daarom is het heel belangrijk dat je hem voldoende vertrouwen, goedkeuring en waardering en goedkeuring geeft.

Liefde geven

Nu rijst de vraag: hoe geef je hem dat gevoel van respect? Kerels voelen liefde als ze complimenten krijgen, als ze zien dat ze het goed hebben gedaan, als ze van jou het vertrouwen krijgen dat hun manier van doen net zo goed de beste is die ze zelf kunnen uitvogelen zonder jouw hulp. Je hoeft tegen een man niet te zeggen "Ik begrijp je", maar eerder "Wat geweldig van je!".

Wil je je man gelukkig maken? Wees dan niet bang om hem te overvragen, je mag veel van hem vragen zolang het maar geen behoefte wordt. Geef hem ook de vrijheid om "nee" te zeggen. Vraag 'wil je' in plaats van 'kan je', anders voelt dit manipulatief aan. Kijk eens naar het onderscheid tussen, "Wil je met me trouwen?" en" Kun je met me trouwen?" Hij wil je laten zien wat hij bereid is te doen en jij wilt hem de vrijheid bieden om "ja" of "nee" te antwoorden op je bezorgdheid.

Met andere woorden: mannen willen vrij van vrouwen genieten, maar dit moet niet worden afgedwongen. Geef ze de ruimte en het vertrouwen om te laten zien hoe leuk ze je vinden. Help ze te begrijpen waar je eisen liggen, zodat er geen misverstand ontstaat over wat je verlangt, zonder het te eisen. En sta ook stil bij wat hij nodig heeft. Erkenning, goedkeuring, dankbaarheid, acceptatie, motivatie? Mannen zijn geen cactussen: ze hebben zorg en aandacht nodig!

Deze blogsite is samengesteld door Susan Dechering, gebruiksvriendelijk psycholoog op het gebied van de liefde. Of het nu gaat om liefde loslaten, krijgen of houden, Susan staat je graag bij via persoonlijke sessies. Live of via Skype geeft ze je nieuwe inzichten en mogelijkheden voor jouw specifieke situatie. De focus ligt niet alleen op de problemen waar je mee worstelt, maar vooral op jouw individuele vooruitgang en dromen om positiever te zijn en te genieten van de liefde.

Gepubliceerd door Cupidoloog op July 2022June 2022


Previous post     
     Next post
     Blog home

The Wall

No comments
You need to sign in to comment

Post

By Cupidoloog
Added Jul 16

Tags

Rate

Your rate:
Total: (0 rates)
Password protected photo
Password protected photo
Password protected photo