Loading...
en

Tags

Hoe online daten zorgt voor een sterkere samenleving

Hoe online daten zorgt voor een sterkere samenleving

Wetenschappers van de Universiteit van Essex denken zelfs dat online dating onze samenleving sterker en socialer maakt.

Vóór de opkomst van internet was de keuze voor een partner veel kleiner dan we nu kennen. Als je iemand uit je stad leuk vond en die persoon vond jou ook leuk, dan was de kans groot dat je zou trouwen. Dat huwelijk was later iets minder zeker, maar de waarheid bleef dat je voor potentiële partners afhankelijk was van je eigen kring. Je ging waarschijnlijk niet single met je maatje uit, maar misschien wel met een vriend van hem, of zijn neef. Voor tweederde van de Nederlandse nummers geldt dit scenario nog steeds, maar de overgebleven, online dating, drieëndertig procent heeft de dates voor het uitkiezen.

Online dating biedt de mogelijkheid om een partner buiten je eigen kring te zoeken, waardoor de sociale en raciale diversiteit toeneemt. De boost in online single dating neemt evenredig toe met de toename in interraciale huwelijksrelaties, en volgens onderzoek van de Universiteit van Essex is dit geen toeval. Bovendien, wanneer iemand in je kring een interraciale relatie blijft houden, wordt je kring ineens interraciaal uitgebreid. Dit vergroot de kans dat ook jij in een interraciale relatie terechtkomt, doordat 'de neef van' nu niet altijd van Nederlandse afkomst is. Dit zorgt niet alleen voor meer gevarieerde relaties, maar ook voor meer begrip, tolerantie en openheid voor verschillende culturen in onze samenleving.

Een goede bijkomstigheid is dat partners die elkaar daadwerkelijk via internet hebben ontdekt, vaak langer bij elkaar blijven en meer voldoening uit hun relatie halen. Niet onverwacht, als je bedenkt dat je deze persoon hebt uitgekozen uit zo'n 200.000 andere online dating mensen. De kans dat jullie een goede match zullen zijn, is groter dan wanneer je een van de twintig mannen uit je eigen stad kiest. Zoals Marcelino Lopez, auteur van het boek "Liefde in tijden van Facebook," samenstelt: Online dating is niet langer een onderdeel van de paringsdans van de moderne man.

Gepubliceerd door Cupidoloog op July 2022June 2022


Previous post     
     Next post
     Blog home

The Wall

No comments
You need to sign in to comment

Post

By Cupidoloog
Added Jul 16

Tags

Rate

Your rate:
Total: (0 rates)
Password protected photo
Password protected photo
Password protected photo