Loading...
nl

Hashtags

Hoe lang blijf je daten?

Hoe lang blijf je daten?

Een factor voor dating is vaak om uiteindelijk een ernstige relatie met iemand op te bouwen.

Hoe die procedure eruit ziet van dating tot het verbreken van een relatie kan echt variabel zijn. Er is geen standaard tijdsindicatie dat je na vele maanden in een relatie zou moeten blijven. Het is persoonlijk voor hoelang we een ander in ons leven moeten toelaten, om ons veilig en gehecht te voelen aan een ander individu.

Het verschilt van persoon tot persoon hoe snel deze procedure verloopt. Je hebt misschien een ander tempo in het opbouwen van een relatie. Als je sneller wilt gaan dan de ander kan het lastig zijn: blijf je wachten of is het zonde van je energie en tijd? Wat als de ander stiekem helemaal geen relatie wil, maar het contact wel leuk vindt zoals het is of misschien bindingsangst heeft? Kortom, hoe weet je of je gewoon geduld moet hebben omdat ze nog wat tijd nodig hebben of dat ze gewoon geen toekomst hebben? Single beschrijft.

Vooruitgang

Hoe traag het ook gaat, u wilt aandacht besteden aan incrementele ontwikkeling en consistentie. Daarvoor moet je in eerste instantie zelf vooraf een grens stellen. Dit is nodig zodat de grens niet elke keer verschuift, afhankelijk van wat de gewoonten van de ander zijn. Je bepaalt voor jezelf hoe lang je je leven "on hold" wilt zetten en wat een verstandig moment is om iemand aan te schaffen. De juiste match is iemand die precies hetzelfde wil als jij, namelijk een relatie. Daarbij zal hij of zij precies dezelfde koers varen als jij.

Praten!

Het is een open deur, maar praat met elkaar! Als je dit aan het begin van het single daten nog niet hebt gedaan kun je dit alsnog doen: vraag hoe de ander erover denkt en maak je eigen wensen duidelijk. Dit is niet hetzelfde als iemand het mes op de keel zetten en duidelijkheid eisen over het wel of niet hebben van een relatie. U wilt met elkaar communiceren dat u uiteindelijk een relatie visualiseert met iemand die bij u past en wilt onderzoeken of dit met de ander zou kunnen zijn. Vervolgens kun je de ander vragen wat zijn of haar intentie is voor het single daten. Is het gewoon voor 'plezier', een tijdvuller, voor hulp of ook om iemand te ontdekken met wie ze een toekomst willen opbouwen?

Een kleine aanwijzing; gebruik woorden als 'iemand' en niet 'met jou' dan laat je in het midden of je een relatie met de ander wilt opbouwen. Je kijkt in eerste instantie of iemand überhaupt een relatie wil en dan kun je samen onderzoeken of dat met elkaar gaat zijn, dit doe je ook bij dating.

Uitdagende fase

Misschien heeft de ander een kortstondig probleem. Is hij nog steeds niet over zijn ex heen of heeft zij een moeder die erg ziek is? Een wanordelijke duur op het werk? Blijf met elkaar praten. Zoals eerder gezegd, is het essentieel dat de ander je blijft betrekken bij de problemen of moeilijkheden die er nu zijn en je niet mentaal op afstand houdt. Let dus op de mate waarin de ander je betrekt bij zijn of haar gedachten over verschillende omstandigheden die zich in zijn/haar leven afspelen.

Vaag

Doet zij of hij licht? Geeft hij of zij geen duidelijke antwoorden? Vage antwoorden zijn een antwoord op zich, het suggereert meestal: Ik wil niet waarheidsgetrouw zijn, ik wil geen garanties geven en mijn keuzes openhouden. Kies dus niet voor een vaag antwoord en stel bijzondere vragen. Blijft het vaag? Schep zelf duidelijkheid en wacht niet langer.

Deze blog is geschreven door Susan Dechering, intuïtief psycholoog op het gebied van de liefde. Of het nu gaat om liefde loslaten, krijgen of houden, Susan helpt je graag door middel van persoonlijke sessies. Live of via Skype geeft ze je gloednieuwe inzichten en diensten voor jouw specifieke situatie. De focus ligt niet alleen op de problemen waar je mee worstelt, maar vooral op jouw individuele vooruitgang en dromen om zelfverzekerder en met meer plezier in de liefde te zijn.

Gepubliceerd door Cupidoloog op Juli 2022Juni 2022


Vorig bericht     
     Volgend bericht
     Alle artikelen

Het prikbord

Geen reactie
Je moet inloggen om te reageren

Post

Op Cupidoloog
Geplaatst Jun 27

Hashtags

Waarderen

Jouw beoordeling:
Totaal: (0score)
Wachtwoord beveiligde foto
Wachtwoord beveiligde foto
Wachtwoord beveiligde foto