Loading...
en

Tags

Hoe laat je iemand los?

Hoe laat je iemand los?

Een relatie die eindigt, een relatie die voorbij is, een familielid dat overlijdt... Iemand verliezen is nooit eenvoudig. Je voelt je diep verbonden met die persoon en misschien was je er eigenlijk helemaal niet klaar voor om die persoon niet meer in je leven te hebben. Je voelt je verdrietig, overstuur of misschien zelfs teleurgesteld. Toch is het belangrijk om je op jezelf te richten en niet vast te houden aan iets waar je niets meer aan kunt doen. Maar hoe laat je iemand los?

Relativeren

Soms ben je zo in verdriet verzonken dat je de dingen niet meer helder kunt zien. Het kan dan helpen om de situatie van een afstand te bekijken en in perspectief te plaatsen. Wat heb je aan dit gevoel? Wat levert het je uiteindelijk op? Helpt het je of werkt het tegen je? Als je leert dat al deze vragen negatieve resultaten hebben, kun je ze gemakkelijker loslaten. Het levert je niets op en kost je waarschijnlijk alleen maar energie.

Bewegende gedachten

Als je verdrietig of boos bent, is het vaak het makkelijkst om je op te sluiten in je huis en alleen te zijn. Dit is zeker ingeschakeld, maar na een tijdje kan het juist heel betrouwbaar zijn om singles op te zoeken en leuke dingen te doen. Het voelt misschien een beetje onnatuurlijk, omdat je er voor kiest om je verdriet een tijdje uit te leven. Het gevaar hiervan is echter dat je er te lang in blijft hangen. Trek er op uit! Omring je met gunstige personen, doe dingen waar je echt blij van wordt of probeer iets wat je eigenlijk nog nooit eerder hebt gedaan. Je zult zien dat je geest een tijdje op een andere plek blijft.

Pauwenuur

Hoewel het uitstekend is om je gedachten af te leiden, heeft het aan de andere kant ook geen zin om tegen je gevoelens te vechten. Hoe vaker je tegen jezelf zegt dat je iets niet moet doen, hoe meer je er mee te maken zult krijgen. Het is helemaal goed om je gevoelens de ruimte te geven! Zet gewoon elke dag een (half) uur piekeren opzij. In deze tijd mag je denken en voelen wat je maar wilt. Probeer niets te weerleggen, maar laat het gewoon gebeuren. In sommige gevallen kan het helpen om je ideeën en gevoelens op papier te zetten, zodat je ze letterlijk van je af kunt schrijven. Je zult zien dat het een opluchting is om je gewaarwordingen toe te laten en er niets mee te hoeven doen.

De tijd herstelt alle wonden

Deze suggesties kunnen het proces draaglijker maken, maar het meest essentiële wat je jezelf moet gunnen is tijd. Iemand verliezen en loslaten is een proces dat zich niet zomaar in één dag voltrekt. Wees dus niet te streng voor jezelf en neem de tijd om alle fases te doorlopen. Loslaten doe je in je eigen tempo!

Gepubliceerd door Cupidoloog op July 2022June 2022


Previous post     
     Next post
     Blog home

The Wall

No comments
You need to sign in to comment

Post

By Cupidoloog
Added Jul 16

Tags

Rate

Your rate:
Total: (0 rates)
Password protected photo
Password protected photo
Password protected photo