Loading...
en

Tags

Hoe ga je om met jaloezie in je relatie?

Hoe ga je om met jaloezie in je relatie?

Jaloezie komt helaas vaak voor in relaties, maar het is een vervelende - en zelfs gevaarlijke - eigenschap. Als je je te veel laat meeslepen, kan het je zelfs je relatie kosten. Niemand vindt het leuk om een partner te hebben die je de hele tijd inspecteert en 24/7 aan je gekluisterd wil zijn om steeds maar weer te zien dat je niets verkeerd doet. Dit eindigt op de lange termijn als zeer overbezorgd en kan je relatie kosten. Doe dat niet, want daar is niemand bij gebaat. Hoe ga je om met jaloezie in je relatie? Dat kun je hieronder bekijken!

Maak het bespreekbaar

Als je in je vorige relatie(s) te maken hebt gehad met een vreemdgaande partner, is de kans vrij groot dat je in een nieuwe relatie alles naar je hand wilt zetten en elke keer een steek van jaloezie krijgt als je partner een vrouwelijke compagnon aan het versieren is of op een feest met mannen of dames aan het socializen is.

Als je er niet over begint, zal je nieuwe partner ook niet begrijpen dat je jaloezie ervaart. Daarom is het heel belangrijk om te vertellen wat je dwars zit en waar het gevoel vandaan komt, zodat je kersverse partner daar ook rekening mee kan houden.

Zorg voor vertrouwen

Of je nu aan het begin van een nieuwe relatie staat of al een tijdje samen bent, het succes van een goede relatie is vertrouwen. Vertrouwen ontwikkel je niet 's nachts, want het kost tijd. Als je meer tijd nodig hebt om je partner te vertrouwen, is dat helemaal niet erg, maar het is wel goed om dat aan te geven.

Geef elkaar de ruimte

Nauwelijks iemand wordt blij van 24/7 op elkaars lip te zitten. Het is enorm belangrijk om naast je relatie ook je eigen leven te hebben. Aan het begin van een nieuwe relatie ben je hoogstwaarschijnlijk erg verliefd en wil je het liefst alleen maar met elkaar zijn, maar het is ontzettend belangrijk dat je je maatjes niet vergeet. Het hebben van een eigen leven naast je relatie is ook een van de succeselementen van een goede relatie.

In het begin, als je van nature jaloers bent, is het moeilijker om elkaar ruimte te geven, als je eenmaal een vertrouwensband hebt opgebouwd, zul je zien dat het je relatie uiteindelijk alleen maar ten goede komt.

Doe dit niet

.

Jaloezie is een irritante eigenschap, maar geef je partner niet het gevoel dat je hem of haar de hele tijd aan het controleren bent. Ga niet de telefoon inspecteren, maar heb vertrouwen in je partner. Dit geldt ook voor het onderzoeken van social media kanalen, e-mails of het onderzoeken of hij of zij zich gedraagt in een café. Laat los en wees positief en houd vooral in gedachten dat je partner 's avonds weer naast je staat en niet naast een ander.

Wat is jouw ultieme idee voor het omgaan met jaloezie in een relatie?

Deze blog is geschreven door Dionne Knooren (26 ). In het leven werkt ze als online marketeer en schrijft ze op haar blog Diolifestyle.nl over de leukste stedentrips, de lekkerste hotspots en deelt ze graag haar inzichten over sociale netwerken, ondernemerschap en internetmarketing.

Gepubliceerd door Cupidoloog op July 2022June 2022


Previous post     
     Next post
     Blog home

The Wall

No comments
You need to sign in to comment

Post

By Cupidoloog
Added Jul 16

Tags

Rate

Your rate:
Total: (0 rates)
Password protected photo
Password protected photo
Password protected photo