Loading...
en

Tags

Hoe de quarantaine goed is voor je datingleven

Hoe de quarantaine goed is voor je datingleven

Single dating in tijden van Corona brengt veel gloednieuwe problemen met zich mee. Een café zie is er niet meer en het ontwikkelen van intiem contact op anderhalve meter is op zijn zachtst gezegd een obstakel. Er zijn ook voordelen: geen ruzie over wie de kosten betaalt en u hoeft het huis niet te verlaten, van de bank kunt u gemakkelijk een museum digitaal bezoeken. Niet onbelangrijk: u kunt de tijd nemen om elkaar daadwerkelijk te leren kennen. Hoe benader je dat? Stel elkaar de 36 vragen van een goed bekende liefdesonderzoekstudie. Psychologen Arthur en Elaine Aron, graag enkele jaren getrouwd, hebben ongeveer 25 jaar geleden een uniek experiment gedaan: ze onderzochten of intimiteit tussen 2 complete vreemden kan worden geproduceerd door hen een specifieke reeks individuele zorgen te laten vragen. Daartoe hebben ze 36 zorgen ontwikkeld die zijn onderverdeeld in drie series waarbij de intimiteit langzaam wordt verhoogd. Met de bovenkant van de vuursteen: nadat alle zorgen daadwerkelijk zijn gereageerd, kijk je vier minuten stilzwijgend in de ogen.

magisch onderzoek

De uitkomst overtrof alle verwachtingen: twee van de cavia's die deelnamen aan het onderzoeksonderzoek werden verliefd en 6 maanden later wo. Een paar jaar eerder controleerde journalist Mandy Len Catron de vragenlijst met een onduidelijk begrip van de universiteit. En Warempel, de trekker sloeg ook met hen mee. Ze schreef hierover een bericht in de New York Times die viraal ging en er werd een hype geboren. Wat maakt die vragenlijst zo magisch? De zorgen vereisen dat u vatbaar bent. We hebben allemaal een deuntje over onszelf dat we constant naar vreemden en medewerkers renden: een soort handeling met als doel een grote indruk te maken, je doet plezier, grappig of intrigerend. Het betreden van de diepte, jezelf blootleggen - individuele omstandigheden delen - veel mensen vinden enorm beangstigend. Dankzij de enquête die u heeft over onderwerpen die u liever zou voorkomen. Op deze manier leer je veel beter over elkaar, zodat je sneller zult zien of je aan het melven bent.

nieuwsgierig? Reageer vervolgens samen op deze 36 vragen. Stel het alarm van uw telefoon in op 4 minuten en staar elkaar - van anderhalve meter of via een scherm - in stilte. En voel je je al kriebels?

serie 1

1. Als u in staat bent om iedereen in de wereld te kiezen, wie kan er dan met u komen consumeren?

2. Zou je beroemd willen zijn? Hoe?

3. Oefen je ooit voor een telefoongesprek wat je gaat zeggen? Waarom?

4. Wat omvat een ideale dag?

5. Wanneer heb je voor het laatst alleen gezongen? En voor iemand anders?

6. Als je negentig zou kunnen worden en je de laatste zestig jaar van je leven of het lichaam of de geest van een dertig jaar zou kunnen behouden, wat zou je dan kiezen?

7. Heb je heimelijk een idee over hoe je sterft?

8. Bel drie dingen die u en uw discussiepartner gemeen lijken te hebben.

9. Waar ben je het zeer dankbaar voor in je leven?

10. Als je iets zou kunnen veranderen over de methode die je bent opgevoed, wat zou dat zijn?

11. Vertel uw discussiepartner uw levensverhaal zo gedetailleerd mogelijk in 4 minuten.

12. Als je morgen opstond en je een goede functie of talent was, wat zou dat dan zijn?

serie 2

13. Als een kristallen bol je het feit over jezelf, je leven, de toekomst of iets anders zou kunnen vertellen, wat zou je dan willen weten?

14. Bestaat iets dat je al een lange periode droomt? Waarom heb je dat nog niet gedaan?

15. Wat is de grootste efficiëntie van uw leven?

16. Wat waardeert u het meest in een relatie?

17. Wat is uw meest gekoesterde geheugen?

18. Wat is je ergste geheugen?

19. Als je weet dat je over een jaar zou sterven, zou je dan iets veranderen over de manier waarop je nu leeft? Waarom?

20. Wat geeft de relatie aan u aan?

21. Welke functie spelen liefde en liefde in je leven?

22. Denk aan een positieve kwaliteit van uw discussiepartner te draaien. Ga door tot elk aandeel 5.

23. Hoe dicht en warm is uw huishouden? Denk je dat je jeugd beter was dan die van de meerderheid van de mensen?

24. Hoe was de relatie met je moeder?

serie 3

25. Doe beide 3 "wij" verdedigingen. : "We zijn in deze kamer en we voelen ..."

26. Voltooi deze zin: "Ik wou dat ik iemand had met wie dat kon ..."

27. Als je een buddy van je gesprekspartner zou worden, vertel hem of haar dan wat hem of haar heel belangrijk zou zijn om te begrijpen.

28. Vertel je gesprekspartner wat je leuk vindt aan hem of haar; Wees heel eerlijk en zeg dingen die je meestal niet zo snel zou zeggen tegen iemand die je net hebt ontmoet.

29. Deel een ongemakkelijk moment van je leven.

30. Wanneer heb je voor het laatst met iemand gehoord? En alleen?

31. Informeer uw gesprekspartner iets dat u momenteel leuk vindt aan hem of haar.

32. Wat is er, als er zoiets is, te belangrijk om grappen te maken?

33. Als je vanavond zou sterven zonder de mogelijkheid om met iemand te communiceren, waarvan je het meest spijt hebt dat je iemand niet hebt op de hoogte gebracht? Waarom heb je het ze nog niet verteld?

34. Uw huis, met wat dan ook, staat in brand. Nadat u uw genoten en gezinsdieren daadwerkelijk hebt behouden, kunt u nog een keer terugkeren om iets in veiligheid te brengen. Wat zou dat zijn? Waarom?

35. Wiens dood, van al uw geliefden, zou u het ergste ontdekken? Waarom?

36. Deel een persoonlijk probleem en vraag de andere persoon om aanbevelingen hoe zij of hij het zou aanpakken. Vraag uw gesprekspartner hoe hij of zij zich voelt met het gekozen probleem.

Geschreven door Amanda van Schaik die werkt als een onafhankelijke verslaggever voor verschillende publicaties. Voor Viva, Libelle en Playboy, om er maar een paar te noemen, schrijft ze over single dating, relaties en gezondheid. Ze is ook de maker van Daily Love , een platform over liefde.

Gepubliceerd door Cupidoloog op July 2022June 2022


Previous post     
     Next post
     Blog home

The Wall

No comments
You need to sign in to comment

Post

By Cupidoloog
Added Jun 27

Tags

Rate

Your rate:
Total: (0 rates)
Password protected photo
Password protected photo
Password protected photo