Loading...
en

Tags

Hoe beëindig je op een volwassen manier een relatie?

Hoe beëindig je op een volwassen manier een relatie?

Als je uit elkaar gaat, zijn er 2 soorten pijn. Het allereerste ongemak is de pijn van het verlies. Dit is onvermijdelijk als je uit elkaar gaat. De 2e pijn is het ongemak van onnodig lijden. Dit is afhankelijk van de manier waarop iemand de relatie beëindigt.

Single geeft vier punten die je niet en vier punten die je wel moet gebruiken om een relatie op een volwassen manier te beëindigen en leed te besparen.

Aarzelen

Er is nooit een goed moment om uit elkaar te gaan. Vaak heb je net een reis gereserveerd, of misschien is de ander binnenkort jarig, of misschien trek je volgende maand wel bij de ander in. Wacht niet met het beëindigen van de relatie vanwege deze geplande dingen. Je hebt misschien het gevoel dat je door uit elkaar te gaan die vakantie of verjaardag verpest, maar begrijp dat het toch nooit zo geweldig zou zijn afgelopen als je in de tussentijd niet bij de ander wilde zijn. Het leven is kort. Je verliest je eigen tijd en die van de ander als je het uitstelt.

Opgehoopte schuld

Geef de ander niet de schuld van dingen die niet de schuld van de ander zijn. Dat wil zeggen, geef de ander niet de schuld van bijvoorbeeld altijd moe zijn, maar erken dat dit ook komt door stress op het werk. Schuif niet al je ongelukkigheid af op de ander. In plaats daarvan is het veel beter om te blijven bij de dingen die eigenlijk niet werken tussen jullie. Bijvoorbeeld dat de ander graag alles van tevoren plant en jij in de minuut wilt leven en gestrest raakt als alles van tevoren wordt gerepareerd.

Aardig zijn

Probeer niet extra lief en braaf te zijn als je het probleem voorlegt. Het puzzelt de boel alleen maar. Door zo geweldig te zijn creëer je nog meer liefde bij de ander waardoor het voor hem of haar nog moeilijker wordt om je te laten gaan.

Stop met verhinderen en boycotten

Angst voor conflict en scheiding kan ertoe leiden dat we de relatie boycotten door ons te misdragen. Dit kan bijvoorbeeld door seks te hebben of de ander te pesten. Op deze manier hopen we dat de ander ons zat wordt en besluit ons te verlaten. Op deze manier verplaatsen we de zware strijd van het uit elkaar gaan naar de ander. In plaats van zelf het nieuws van beëindiging te brengen, worden we liever ontslagen.

Directheid

Wees liever snel, direct en duidelijk, dit bespaart de ander de kwellende pijn van valse hoop. Wees duidelijk in je boodschap dat het echt voorbij is. Laat daarbij geen ruimte voor valse hoop dat je misschien terugkomt als de ander zich aanpast.

Redenen

Geef overtuigende redenen waarom het niet werkt tussen jullie. Ga niet klagen over de ander of beschuldigingen uiten. Bespreek waarom jullie geen match zijn. Welke eigenschappen jullie beiden hebben die niet goed samengaan. Bijvoorbeeld, misschien zijn jullie allebei groot en snel van slag en hebben jullie daardoor moeite om elkaar gerust te stellen en de boel luchtig te houden.

Wees waarheidsgetrouw over jezelf

Geef je eigen gebreken toe. Wees waarheidsgetrouw over welke eigenschappen je zelf hebt die het voor de ander uitdagend kunnen maken om een relatie met je te hebben. Door dit te doen corrigeer je het geïdealiseerde, rooskleurige beeld dat jullie samen een ideale toekomst zouden hebben. De ander kan er dan achter komen dat een toekomst met elkaar eigenlijk helemaal niet zo probleemloos zou zijn geweest en kan dan gemakkelijker inzien dat je je niet voor zo'n toekomst moet willen inschrijven. Dat maakt het verlies veel gemakkelijker te aanvaarden.

Gehaat worden

Goede partners weten dat ze lange tijd gehaat zullen worden. Zij begrijpen dat het voor de ander veel beter is om boos te zijn, omdat dat hen helpt los te laten. Ze kiezen ervoor om dan een tijdje niet aardig gevonden te worden door de persoon die hen leuk vindt en laten hun eigen verlangen los om constant een tijdje aardig gevonden te worden.

Deze blogsite is geschreven door Susan Dechering, instinctief psycholoog op het gebied van de liefde. Of het nu gaat om loslaten, liefde verwerven of houden, Susan staat je graag bij via individuele sessies. Live of via Skype reikt ze je nieuwe inzichten en oplossingen aan voor jouw specifieke omstandigheid. De nadruk ligt niet alleen op de problemen waar je mee worstelt, maar juist op jouw individuele vooruitgang en dromen om zelfverzekerder te zijn en plezier te hebben in de liefde.

Gepubliceerd door Cupidoloog op July 2022June 2022


Previous post     
     Next post
     Blog home

The Wall

No comments
You need to sign in to comment

Post

By Cupidoloog
Added Jun 27

Tags

Rate

Your rate:
Total: (0 rates)
Password protected photo
Password protected photo
Password protected photo