Loading...
nl

Hashtags

Het aantal huwelijken in Nederland neemt af

Het aantal huwelijken in Nederland neemt af

Wat doe je als je geen romanticus bent, maar je hebt iemand ontdekt met wie je de rest van je leven wilt doorbrengen? Dan neem je deel aan een geregistreerd partnerschap. Oké, zo zwart-wit is het natuurlijk niet, maar een geregistreerd partnerschap heeft zeker geen romantisch imago. Toch neemt het aantal geregistreerde partnerschappen toe, terwijl het aantal huwelijkse relaties een dalende lijn vertoont. 'Geliefden zijn logischer en dus trouwen er minder', kopt het NRC toepasselijk.

Als de juridische vonken ervan af vliegen

Zowel het belang als de variëteit van huwelijksrelaties nemen af, aldus de NRC: "Geen witte toga en koets, maar wel de juridische voordelen." Dat klinkt inderdaad niet buitengewoon romantisch. Alsof je tegen je partner zegt: "Ik voel me vooral op juridisch gebied erg tot je aangetrokken. Als je echt wilt dat het romantisch wordt, lijkt een echtelijke relatie onvermijdelijk. Maar is het dat ook echt? Als je aan mensen vraagt waar ze aan denken bij een huwelijksvoltrekking, krijg je een hele lijst met symbolen. Als je vraagt waar ze aan denken als ze denken aan een ondertekende partnerschap, is de kans groot dat ze zullen zeggen: "Een document ondertekenen." Is dat service? Of is het op een bepaalde manier romantisch? Die handtekening bestaat wel degelijk uit de essentie van het geheel: een verbintenis voor het leven.

Liefde zonder accessoire

Al die tradities van het huwelijk kunnen ook een reden zijn om niet te willen trouwen. Betekent dat per definitie dat jullie verbintenis uitloopt op een "redelijker daad", zoals het geregistreerd partnerschap in de NRC wordt ingehuurd? Alleen omdat je niet met rijst bekogeld wilt worden? Kennelijk niet! Deze zogenaamd redelijker wet biedt u alle ruimte om uw mooiste dag vorm te geven. Met als enige vaste realiteit de liefde tussen 2 mensen. Romantischer dan dat wordt het niet!

Als je halsoverkop verliefd wordt op iemand via Single die wel eens 'de ware' zou kunnen zijn, overweeg dan zeker een getekende samenwerking. Al was het maar omdat je dan weer zonder tussenkomst van de rechter uit elkaar kunt gaan, mocht later blijken dat je toch iets te onbezonnen bent geweest. Of is dat te logisch?

Gepubliceerd door Cupidoloog op Juli 2022Juni 2022


Vorig bericht     
     Volgend bericht
     Alle artikelen

Het prikbord

Geen reactie
Je moet inloggen om te reageren

Post

Op Cupidoloog
Geplaatst Jul 16

Hashtags

Waarderen

Jouw beoordeling:
Totaal: (0score)
Wachtwoord beveiligde foto
Wachtwoord beveiligde foto
Wachtwoord beveiligde foto