Loading...
en

Tags

Help! Ik ben verliefd op iemand met kinderen

Help! Ik ben verliefd op iemand met kinderen

Het kan zomaar gebeuren dat je als een blok valt voor iemand die op dit moment kinderen heeft uit een vorige relatie. Hoe ga je hiermee om? En is dit een belemmering voor een gloednieuwe relatie?

Kind in het spel

Eigenlijk zijn er 2 afslagen in deze omstandigheid. Afslag één is dat je zelf toe bent aan kinderen en je je nu afvraagt of daar nog wel ruimte/ruimte/interesse voor is bij de ander. Een gerede twijfel, gezien het feit dat jullie ontluikende liefde momenteel daadwerkelijk nageslacht heeft voortgebracht. Ontzet vraagt u zich nu af: "en ik dan?

Er is geen andere oplossing dan erover te praten en het te benoemen. Dit kan natuurlijk een uitdaging zijn, aangezien je nog maar net single bent en het een beetje ongewoon lijkt om er nu al zo'n big deal van te maken. Maar toch, je kunt hier niet maanden mee blijven lopen. Je zult het bespreekbaar moeten gaan maken.

Ik heb een hekel aan smurfen

Keer twee, is dat je een hekel hebt aan kinderen en meteen het contact verbreekt om bovenstaande reden. Dat kan en mag, maar daar gaan we in dit korte artikel aan voorbij. In dit geval gaan we kijken hoe je het beste met de kinderen om kunt gaan.

Stappenplan

Daten is sowieso een gedetailleerde procedure, waarbij je elkaar stap voor stap bekijkt en al dan niet ook nader tot elkaar komt. Precies hetzelfde geldt ook voor de aanwezige kinderen. Wat je zeker niet wilt, is dat er met veel tamtam een nieuwe papa of mama wordt gepresenteerd die na twee maanden niet meer reageert. Dat valt onder de noemer 'verschrikkelijk' en dat wil je koste wat kost voorkomen.

Focus

De focus moet dus in eerste instantie liggen op het contact tussen de twee tortelduifjes. Pas als daar daadwerkelijk een uitstekende basis is gelegd, kunnen ook de kinderen voorzichtig geïntroduceerd worden. Is dit eenvoudig? Nee, kinderen zijn een fantastische voedingsbodem voor ruzies. Van ruzies over de opvoeding tot ruzies over de opvoedingstechnieken: kinderen zijn een obstakel voor elke relatie. Zeker als er geen bloedverwantschap is met een van de twee aanwezige volwassenen.

De basis

Dit brengt ons terug bij de essentie. De twee volwassenen die samen genieten en een gezamenlijke toekomst ontwikkelen. Het leven voegt daar voortdurend bepaalde moeilijkheden aan toe. Dat is een voorwaarde. Zolang er samen over gepraat wordt, er geen onuitgesproken verwachtingen of irritaties zijn, en er rekening wordt gehouden met alle betrokken partijen, dan kan het absoluut werken.

Op het juiste moment

Zorg dus dat de basis sterk is. Blijf praten, delen en linken. Maak het mogelijk, om het contact op een natuurlijke manier te laten groeien. Hoe het dan concreet vorm krijgt begrijp je nu nog niet, maar waar het ook eindigt, het zal een fijn, duurzaam en warm contact worden.

Gepubliceerd door Cupidoloog op July 2022June 2022


Previous post     
     Next post
     Blog home

The Wall

No comments
You need to sign in to comment

Post

By Cupidoloog
Added Jul 16

Tags

Rate

Your rate:
Total: (0 rates)
Password protected photo
Password protected photo
Password protected photo