Loading...
nl

Hashtags

Heerlijk herfstgerecht voor een date: paddenstoelenpasta

Heerlijk herfstgerecht voor een date: paddenstoelenpasta

Het kan niet meer ontkend worden dat de val is begonnen. Guur weer, koude wind, open haard, warme chocolademelk, het is weer zo ver. Waar het ook tijd voor is, is stoofvlees of grote stukken vlees die uren hebben staan pruttelen in jus met heerlijke kruiden. Wat als je date daar niet van houdt? Dan ga je toch gewoon voor deze vegetarische pasta met verschillende soorten paddenstoelen. Heel herfstig en toch heel divers!

Ingrediënten

- 200 gram tagliatelle - Verschillende soorten paddenstoelen - Roomboter - 2 tenen knoflook - Parmezaanse kaas - Zout en peper

Pasta

Als er één onderdeel is waar je mee voor de dag kunt komen, dan is het wel pasta. Of je nu de voorkeur geeft aan slierten, vlinders, ellebogen of spaghetti, met 5 keer dezelfde saus en 5 keer een andere pastasoort, eet je 5 verschillende maaltijden. Wij kiezen voor tagliatelle in deze heerlijke maaltijd. Deze pasta absorbeert prachtig de smaak van de andere componenten en lijkt ook op robuust comfort food op je bord. Precies waar je zin in hebt na een lange boswandeling samen.

Op een enorme paddestoel

Als je er verstand van hebt, kun je je eigen paddenstoelen gaan uitzoeken voor dit heerlijke gerecht. Nu zijn we in principe thuis in de keuken en zelfs wij wagen ons hier niet aan, dus zelf paddenstoelenjager worden is gewoon een stap te ver. Wat je wel kunt doen is naar de markt of kruidenier gaan en kijken wat voor soort paddestoelen je kunt ontdekken en daar een mix van maken. Of je haalt gewoon een mix van paddenstoelen voor pasta bij de winkel. Wees creatief. Net zoals in de herfst geen blad hetzelfde is, hoef je met dit recept niet zo streng te zijn.

Aan de slag!

Gebruik voor twee personen ongeveer 200 gram ongekookte tagliatelle. Zet een pan met ruim water op en strooi er een flinke scheut zout in. Dat geeft een goede smaak aan je pasta.

Terwijl de tagliatelle kookt, snijdt u op een aparte snijplank ongeveer 450 gram verschillende paddenstoelen in porties. U kunt zelf kiezen wat voor soort champignons u wilt. Naast champignons en kastanjechampignons kunt u ook beukenzwammen, shitake en eekhoorntjesbrood kiezen. Snijd één of twee teentjes knoflook in dunne plakjes.

Smelt een klontje boter in een koekenpan en doe er de grof gesneden champignons in. Bak ze maximaal 2 minuten, onder voortdurend roeren, op matig vuur en voeg dan de stukjes knoflook toe. Bak ook deze een minuutje mee.

Intussen is de pasta gaar. Giet hem niet af, maar schep hem uit de pan in de koekenpan. Hierdoor blijft er kookvocht over en daar hebben we zin in! Als alle pasta in de pan zit roer je alles door elkaar en rasp je naar smaak verse Parmezaanse kaas over de pasta. Roer alles nog eens goed door en voeg zout en peper naar smaak toe.

Als je de pasta op een bord hebt geschept, rasp je er voor het serveren nogmaals verse Parmezaanse kaas naar smaak overheen.

Herfstvariaties

Wilt u vlees bij uw maaltijd? Gebakken spek geeft een aangenaam gezouten smaak en een extra crunch aan deze overheerlijke maaltijd. En als u niet weet wat u moet doen met het stukje Parmezaanse kaas dat over is: drink een glas witte wijn bij uw maaltijd en maak het af met een kaasplankje. Als je dat bij een open haard kunt doen, is de liefde verzekerd.:-RRB-

Gepubliceerd door Cupidoloog op Juli 2022Juni 2022


Vorig bericht     
     Volgend bericht
     Alle artikelen

Het prikbord

Geen reactie
Je moet inloggen om te reageren

Post

Op Cupidoloog
Geplaatst Jul 16

Hashtags

Waarderen

Jouw beoordeling:
Totaal: (0score)
Wachtwoord beveiligde foto
Wachtwoord beveiligde foto
Wachtwoord beveiligde foto