Loading...
nl

Hashtags

Friend with benefits: werkt het?

Friend with benefits: werkt het?

Vrienden met voordelen: het geluk, niet de zorgen. Tussen een relatie en een vriendschap, zonder echt ergens aan vast te zitten. Voor veel mensen klinkt dit waarschijnlijk als een ideaal scenario, maar kan zo'n constructie ook echt werken?

Ingewikkelder dan je denkt

Het lijkt zo simpel, maar juist zo'n specifieke relatie vergt een enorme hoeveelheid communicatie. Als je gewoon goede vrienden bent of als je in een relatie zit, weet je ongeveer waar de grenzen liggen. Hoe zit het als je "pals with benefits" bent? Je zult nog steeds met elkaar moeten communiceren en doornemen waar de 'voordelen' beginnen en eindigen. Het is onvermijdelijk om in dit soort discussies over gevoelens te beginnen, en dat is nu net waar de paradox ligt.

Waar ligt de grens?

In de praktijk kiezen mensen er dus vaak voor om dit soort discussies te voorkomen. Wat volgt is een krankzinnige relatie met veel mist, waarbij beide partijen eigenlijk niet weten waar ze aan toe zijn. Uit onderzoek van Kendra Knight, hoogleraar interactie aan de DePaul University, blijkt dat een discussie over grenzen vaak leidt tot het afronden van de 'voordelen'. Als redenen voeren de geïnterviewden aan dat zo'n discussie als onzekerheid oproept en dat is natuurlijk allesbehalve aantrekkelijk. Wat echter opvalt, is dat diezelfde personen ook lieten blijken jaloers te zijn als ze hun goede vriend met voordelen zagen flirten met een ander. Een en al tegenstrijdigheid dus.

Gewoon plezierig?

Een relatie die je alleen maar aanspreekt als je er zin in hebt, is in feite verre van geschikt. Er is altijd wel iemand die zich onbegrepen of gekwetst voelt, wat afdoet aan de spontaniteit en het plezier. Het is vrijwel onmogelijk voor twee mensen om (veel) tijd met elkaar te investeren, zonder enige emotie of gevoel te tonen. Een band ontwikkelt zich in sommige gevallen heel automatisch en langzaam, maar dat wil niet zeggen dat hij er niet is. En laten we eerlijk zijn: een relatie zonder sensaties lijkt op een auto en vrachtwagen zonder banden. Je kunt er een tijdje mee proberen te rijden, maar uiteindelijk zal de auto het begeven. Ga grondig om met je gewaarwordingen (en die van een ander) en in welke relatie je ook wilt participeren, wees voortdurend eerlijk en open naar elkaar. Dat zal je uiteindelijk de meeste 'voordelen' bieden!

Gepubliceerd door Cupidoloog op Juli 2022Juni 2022


Vorig bericht     
     Volgend bericht
     Alle artikelen

Het prikbord

Geen reactie
Je moet inloggen om te reageren

Post

Op Cupidoloog
Geplaatst Jun 27

Hashtags

Waarderen

Jouw beoordeling:
Totaal: (0score)
Wachtwoord beveiligde foto
Wachtwoord beveiligde foto
Wachtwoord beveiligde foto