Loading...
nl

Hashtags

Een goed gesprek met introverte date: 7 gespreksonderwerpen

Een goed gesprek met jouw introverte date: 7 gespreksonderwerpen

Hoe begin je een goed gesprek met een introvert persoon? Stel na een kort antwoord niet meteen een nieuwe vraag, maar wat nog meer? Lees het hieronder

1. Waarom

Stel na een kort antwoord niet meteen een nieuwe vraag, maar vraag naar de factor achter het antwoord, zodat er een goed gesprek ontstaat. Waarom houdt iemand van Italiaans ijs? Waarom heeft zij of hij een hond als dier gekozen? Of bijvoorbeeld: waarom is zij of hij huisarts geworden?

2. Een goed gesprek: hoe gaat het eigenlijk met je

.

De introvert vindt het niet erg om over 'minder leuke' onderwerpen te praten, dus wees niet bang om te vragen hoe het echt met hem of haar gaat of wat er speelt in het leven van de introvert. Misschien is een geliefde ziek, gaan goede vrienden scheiden, of heeft hij of zij onlangs iets nieuws over zichzelf ontdekt. Wat doet het met hem of haar dat iemand ziek is? Of dat vrienden gaan scheiden? En - zeker - waarom.

3. Uw grootste droom

Wat zou u het liefst willen bereiken in uw leven? Wat zijn uw dromen en ambities? En waarom? Over uw dromen informeert u meteen vol enthousiasme zodat u snel uitstekende gesprekken voert die niet alleen over koetjes en kalfjes gaan.

4. Filosofeer

Wie zijn wij als singles? Waarom zijn we hier? Bestaat er buitenaards leven? Bestaat God? Dit soort onderwerpen leiden tot eindeloze gesprekken, maar voor de introvert zeker een goede.

5. Levenslessen

Iedereen heeft wel een paar levenslessen op zijn palmares staan. Perioden die we liever niet hadden meegemaakt, maar als we eraan terugdenken ... Dan heeft die periode je veel geleerd. Bovendien is het heel boeiend om erover te praten.

6. Verbeelding

De typische introvert is altijd bezig met een innovatieve taak. Het bouwen van een 3D-printer, het schilderen van een meesterwerk of het rijgen van armbanden om op internet te verkopen. En ja, een introvert kan heel goed vertellen over zijn of haar fantasierijke bezigheden. Als je thuis bent, begin je vast meteen zelf een 3D-printer te ontwikkelen!

7. Persoonlijke vooruitgang

Hoe is iemand de afgelopen tijd veranderd en hoe is dat gebeurd? En wat zou iemand nog willen leren? Of waar zou hij of zij beter in willen worden? En, ja, waarom? Concluderend: Natuurlijk heeft small talk een functie, met name om een gesprek op te warmen, maar daarna is het tijd voor de betekenisvolle gesprekken.

Gepubliceerd door Cupidoloog op Juli 2022Juni 2022


Vorig bericht     
     Volgend bericht
     Alle artikelen

Het prikbord

Geen reactie
Je moet inloggen om te reageren

Post

Op Cupidoloog
Geplaatst Jul 16

Hashtags

Waarderen

Jouw beoordeling:
Totaal: (0score)
Wachtwoord beveiligde foto
Wachtwoord beveiligde foto
Wachtwoord beveiligde foto