Loading...
nl

Hashtags

Druk en op zoek naar een relatie? Dit wil je weten!

Druk en op zoek naar een relatie? Dit wil je weten!

Veel mensen kiezen ervoor om heel veel afspraakjes te plannen met verschillende mensen. Zij hebben het idee dat de liefde van hun leven waarschijnlijker onder hen zal zijn. Het tegendeel is waar. Doordat er tijdens deze vluchtige afspraakjes geen tijd is om op een diep niveau met iemand in contact te komen, kom je er niet achter of iemand daadwerkelijk bij je past. In plaats daarvan ga je gewoon door naar de volgende date in de hoop die connectie wel te ervaren.

Mindful dating

Er zijn gelukkig steeds meer mensen die ontdekken dat het hebben van veel dates alleen maar tijd en energie kost. Het is geen wonder dat de beweging van slowdating tractie aan het verwerven is. Sluggish single dating is een methode van dating waarbij echte aandacht voorop staat. Het is in feite de mindfulness van het single daten!

Slowdating

Mensen verlangen steeds meer naar het aangeven in hun relatie. De huidige maatschappij is immens individualistisch en de waarde van betekenisvol contact is dan ook immens hoog. Specifiek bij dating is verbinding onontbeerlijk, je wilt iemand echt leren kennen voordat je ervoor kiest je leven met hem of haar te delen, toch?

Je kunt slowdating vergelijken met de sluggish food beweging: een beweging die recht tegen de stoom van ongezond fast food ingaat. Sluggish single dating is een reactie op de snelle, waardeloze ontmoetingen die mogelijk worden gemaakt door talloze single dating apps. Singles kiezen steeds minder snel een partner op uiterlijk en kiezen er eerder voor om iemand echt te leren kennen.

Minder dates

Slowdating vraagt om minder dates, met minder singles. Het vereist toewijding aan iemand, echt leren of deze persoon bij je past. Juist als dat niet het geval blijkt te zijn, begin je met single daten met iemand anders.

Te veel keuze

het is natuurlijk ontzettend verleidelijk om met zo veel mogelijk mensen tegelijk te gaan single daten, dankzij dating apps er keuze. het echter juist deze grote hoeveelheid aan optie die frustrerend en ertoe leidt dat singles nooit de liefde van hun leven ontdekken. keuze veroorzaakt voorbijgaan. een onderzoek jampotjes toont dit goed aan: als kunnen kiezen uit zes verschillende soorten jam, zijn ze 10(!) keer meer geneigd jam kopen dan wanneer 24 jam.

Weet wat je wilt

Slowdating betekent dating met minder singles. Het betekent ook kiezen wat je wilt en achter die optie staan. Werk zelf uit wat je in iemand probeert te vinden en sta daar achter, vertrouw op jezelf in deze procedure en begin je niet iedere keer af te vragen 'of dit eigenlijk wel is wat je wilt'. Steun jezelf.

Angst om alleen te zijn

Vind je dat je je agenda volstopt met dates om maar niet alleen te hoeven zijn? Stop een hele maand met single daten en ga op date met jezelf: ga leuke dingen doen en onderzoek waar die angst om alleen te zijn eigenlijk vandaan komt. Schakel desnoods de hulp van een therapeut in. Want als je uit bezorgdheid aan het daten bent, is het veel moeilijker om een langdurige relatie met iemand aan te gaan.

De waarde van slowdating

Slowdating manieren hebben tijd en ruimte om te ervaren en te voelen wat er gaande is tussen u en een ander individu. Een luxe die je niet hebt wanneer je de ene date na de andere aan het plannen bent. En laten we eerlijk zijn, is vertragen niet richtlijn nummer een voor psychologische gezondheid? Ren niet door het leven alsof je leven ervan afhangt, maar pluk de dag. Carpe diem!

Deze blogsite is samengesteld door Charelle Casander. Op haar blogsite The Scent Of Cinnamon schrijft ze over zingeving, spiritualiteit, het introverte leven en de stukjes magie in onze alledaagse aanwezigheid.

Gepubliceerd door Cupidoloog op Juli 2022Juni 2022


Vorig bericht     
     Volgend bericht
     Alle artikelen

Het prikbord

Geen reactie
Je moet inloggen om te reageren

Post

Op Cupidoloog
Geplaatst Jul 16

Hashtags

Waarderen

Jouw beoordeling:
Totaal: (0score)
Wachtwoord beveiligde foto
Wachtwoord beveiligde foto
Wachtwoord beveiligde foto