Loading...
nl

Hashtags

Dit is waarom slowdaten een comeback maakt

Dit is waarom slowdaten een comeback maakt

We hebben het idee dat hoe meer afspraakjes we hebben, hoe sneller we een relatie ontdekken. Maar in werkelijkheid hebben we alleen maar meer afspraakjes zonder diepgaande betekenis en eindigen we gewoon met 'pals with benefits'.

Dit is waar slowdating om de hoek komt kijken, een trend die precies het tegenovergestelde is van het frustrerende massale single daten. Slowdating daagt je uit om echt energie en tijd in iemand te steken en gaandeweg te ontdekken of deze persoon wel bij je past. Kortom: je gaat echt iemand charmeren!

Wat is slowdating?

Slowdating is een hele relaxte methode van single daten, waarbij je iemand rustig leert kennen. Het vergt aandacht en doorzettingsvermogen, omdat je je een tijdje alleen maar richt op één en dezelfde persoon (niet op 4 mogelijke matches tegelijk). Je doet niet zo vaak een snelle borrel, maar je gaat wel regelmatig samen uit eten, maakt een lange boswandeling of doet een andere activiteit die jullie beter bij elkaar brengt.

Waarom is slowdating weer aan het opveren?

Het internet heeft dating gemakkelijk gemaakt, echter evenzo frustrerend. Want met zoveel potentiële matches, lijkt er altijd wel een betere match te ontdekken. En wat als je ineens 4 of 5 gesprekken gaande hebt met potentiële dates? Dan voel je je verplicht om ze allemaal te beantwoorden en af te spreken, wat betekent dat je de week daarop 5 dates hebt met 5 verschillende mensen! Het is dan ook niet verwonderlijk dat steeds meer singles vertrouwen op het patroon van slowdating en liever minder dates hebben dan meer.

Ouderwets? Misschien, maar niet voor degenen die onbeperkt afspraakjes hebben gehad met mensen die helemaal niet bij hen bleken te passen.

Wat zijn de voordelen van slowdating?

Op de eerste plaats is het veel natuurlijker. Ons brein is immers zo gemaakt dat het na een tijdje pas echt contact met iemand durft te maken. Gevoelens van liefde, verliefdheid en diepe verbondenheid hebben wat tijd nodig om te groeien, dus neem de tijd om daadwerkelijk meer over iemand te weten te komen. Wat we allemaal weten is dat iemands profiel niets zegt over de persoon erachter en dat we na één date echt niet meer kunnen zeggen of iemand bij ons past of niet.

Door geleidelijk aan single te daten, tijd in elkaar te investeren en mooie ervaringen te delen bouw je een band op. Dit houdt meestal ook in dat je pas weken of maanden later voor het eerst seks met elkaar hebt. De emotionele band ontstaat voordat je met elkaar naar bed gaat.

Maak je eerste afspraakje zo bindend mogelijk

Een allereerste afspraakje met iemand moet iets zijn waar je op anticipeert. Iets wat je uit je gemakszone haalt en waar je gezond plezier aan beleeft. Dus ga samen naar een restaurant waar geen van jullie beiden ooit geweest is, ga naar die tentoonstelling waar je al zo lang naar toe wilt of ga samen naar een pretpark! Wees eerlijk, hoeveel kun je verwachten van een kopje koffie met een vreemde? Of lunchen bij dat tentje waar je laatst met een goede vriend wat gegeten hebt?

Ga iets doen waar je samen absoluut zin in hebt, dat geeft een ervaring. Ga samen iets beleven waardoor er direct verbinding ontstaat en ontdek wat voor interessante gesprekken dat oplevert! Op deze manier leer je elkaar meteen op een diep niveau kennen en zul je het niet erg vinden om je aandacht een tijdje op alleen deze persoon te richten. En wie weet, misschien leer je wel dat dit de persoon is waarmee je een langdurige relatie wilt beginnen!

Deze blogsite is samengesteld door Charelle Casander. Op haar blogsite The Scent Of Cinnamon schrijft ze over zingeving, spiritualiteit, het verlegen leven en de stukjes magie in ons dagelijks bestaan.

Gepubliceerd door Cupidoloog op Juli 2022Juni 2022


Vorig bericht     
     Volgend bericht
     Alle artikelen

Het prikbord

Geen reactie
Je moet inloggen om te reageren

Post

Op Cupidoloog
Geplaatst Jul 15

Hashtags

Waarderen

Jouw beoordeling:
Totaal: (0score)
Wachtwoord beveiligde foto
Wachtwoord beveiligde foto
Wachtwoord beveiligde foto