Loading...
nl

Hashtags

De wegsluip uitmaak methode herkennen

De wegsluip uitmaak methode herkennen

De uitglijmethode

Vaak kan single daten ontzettend verwarrend zijn, want wat kun je van elkaar verwachten? Wat is normaal in contact en hoe ziet dat eruit? En daarna zijn er ook nog verschillende single datingfases waarin wat typisch is kan verschillen. Het kan om die reden lastig zijn om te onderzoeken waar je nu staat en of dating ergens toe leidt. De beste methode om daar achter te komen is door het te vragen, maar in sommige gevallen ligt dat wat gevoelig en andere keren kan het je nog steeds geen duidelijkheid geven, bijvoorbeeld wanneer de slinkse break-up aanpak wordt gebruikt. Dit is een techniek die een bepaald type persoon gebruikt om privé een einde aan de relatie te maken. In deze blog legt Susan Dechering je meer uit over de slinkse uitmaakmethode, zodat je het kunt herkennen, begrijpen waar je aan toe bent en er naar handelen!

Wat is de stiekeme uitmaakmethode?

Deze methode is gewoontes waarbij er steeds minder met iemand gesproken wordt, maar niet helemaal verdwijnt. Er is contact, maar niet genoeg zodat het ergens heen gaat en ook niet onvoldoende zodat het stopt. Het verschilt ook van aantrekken/afstoten omdat het constant is (d.w.z. stabiel in het weinige contact).

Wat voor type zien we deze techniek?

Mannetjes of vrouwtjes die graag aardig gevonden willen worden en het vreselijk vinden om de boosdoener of boeman te zijn, zetten deze aanpak vaak in. Zij zijn doorgaans buitengewoon goed, innemend, sociaal en emotioneel ingesteld, enthousiast en charmant. Zij hebben een hekel aan onenigheid omdat zij zich gemakkelijk schuldig voelen en dit zwaar kunnen verdragen. Zij vermijden dus conflicten of omstandigheden waarin een ander individu hen mogelijk schuldig zou kunnen laten voelen, zodat zij zelf niet gemakkelijk de lijn zullen doorsnijden.

Wat te doen

  1. Spreek de ander rechtstreeks aan op zijn of haar gedrag. Meld dat er een verschuiving of vermindering in het contact is en vraag of er iets mis is, of hij twijfelt of wil stoppen. Je maakt het voor de ander eenvoudiger om de uitdagende werkelijkheid van zich af te gooien. Want als dit het geval is dan is het veel beter om het eerder te leren dan later. Waarschijnlijk zal de ander niet gemakkelijk toegeven dat hij of zij ongetwijfeld is afgehaakt. Typisch zie ik dat dit type het zal verwerpen en een reden zal verzinnen, bv. dat zij of hij het druk had. Dit zal er dan toe leiden dat je hem of haar nog een kans geeft, het contact afkoopt wat dan weinig effect zal hebben.
  2. Dan heb je de keuze. Blijft u investeren? Aangeboden dat u er voor de lange termijn in blijft zitten en het niet erg vindt om van eerste topprioriteit naar laatste prioriteit te verschuiven, is dit geen punt. Verlangt u meer?
  3. Dan zul je het onvermijdelijke feit moeten benoemen; zeggen dat dit voor jou niet gaat werken dat je meer contact, initiatief of wat het ook precies is dat je nodig hebt of verwacht van een ander individu. Mogelijk zal het andere individu diplomatiek en sportief reageren door te erkennen hoe hij of zij deze keer handelt. De ander zal toegeven dat hij of zij gefaald heeft en mogelijk spijt betuigen en begrip tonen voor uw behoeften en uiteindelijk instemmen dat dit inderdaad niet gaat werken. Zij of hij is allang opgelucht dat zij of hij niet de dader hoeft te zijn.

Deze blog is samengesteld door Susan Dechering, gebruiksvriendelijk psycholoog op het gebied van de liefde. Of het nu gaat om het loslaten, verwerven of behouden van liefde, Susan helpt je graag door middel van persoonlijke sessies. Live of via Skype levert ze je nieuwe inzichten en diensten voor jouw specifieke scenario. De focus ligt niet alleen op de problemen waar je mee worstelt, maar vooral op je individuele ontwikkeling en dromen om zelfverzekerder te zijn en te genieten van de liefde.

Gepubliceerd door Cupidoloog op Juli 2022Juni 2022


Vorig bericht     
     Volgend bericht
     Alle artikelen

Het prikbord

Geen reactie
Je moet inloggen om te reageren

Post

Op Cupidoloog
Geplaatst Jun 27

Hashtags

Waarderen

Jouw beoordeling:
Totaal: (0score)
Wachtwoord beveiligde foto
Wachtwoord beveiligde foto
Wachtwoord beveiligde foto