Loading...
nl

Hashtags

De picknickbagel: het broodje voor een romantische picknick

De picknickbagel: het broodje voor een romantische picknick

Het weer van de afgelopen weken nodigt uit tot een picknick. Je kunt aan veel dingen denken om in een picknickmand te stoppen, maar het is leuk om eens iets anders te kiezen dan de eeuwige tapas of kleffe boterham. Daarom hebben wij voor u: de picknick bagel voor een romantische picknick!

Kleverige broodjes

Een van de grootste nadelen van brood klaarmaken voor de picknick is dat je brood helemaal plakkerig en doorweekt is tegen de tijd dat je een picknickkleed hebt klaargelegd op je bestemming. De volgende keer heb je veel minder zin om te gaan picknicken, of je gaat weer voor de kant-en-klare bakjes met verschillende hapjes. Evenzo lekker natuurlijk, maar daar maak je geen indruk mee. Gelukkig is dat heel makkelijk op te lossen!

Eten bakken

Ons geheime plan van aanpak is echt basic. We hebben een stapel kleine bakjes die we op elkaar kunnen stapelen als ze leeg zijn. Als je je componenten en toppings klaarmaakt en ze allemaal in verschillende bakjes verpakt, kun je alles in een mum van tijd in je picknickmand stoppen. Aangekomen op je locatie zet je de bakjes neer en kunnen jij en je date je eigen broodje, of in ons geval bagel, maken. Geen klef brood, alles is lekker vers en het is hartstikke leuk om samen een build-your-own maaltijd te eten. Het levert gegarandeerd gespreksstof op, dus ook een romantische picknick!

De actieve ingrediënten

Wij hebben gekozen voor een bagel omdat die een stevige en wat meer enorme structuur heeft. Als je toch alles op voorhand wil klaarmaken en meenemen, is een bagel een stuk minder kleverig dan routinebroodjes of -broodjes. Wij kozen ook voor gemengde sla, geraspte wortelen, komkommer, plakjes kaas, gemengde spruitjes, avocado, spekreepjes en plakjes kipfilet. Je kunt er ook een saus of dressing naar keuze bij krijgen. Wij kozen voor een huisgemaakte remouladesaus.

Verpakken en uitpakken

Doe elk component in een ander bakje. Zo blijft alles lekker vers en knapperig. Wees je ervan bewust dat je het spek goed laat afkoelen voordat je het inpakt. Als u ook een saus of dressing wilt, kunt u die meenemen in een klein waterflesje met schroefdop. Snijd de bagels van tevoren open en wikkel ze elk apart in een stuk aluminiumfolie. Zo blijven ze knapperig en vers. Als je op je locatie aankomt, zet je de bakjes neer en verwijder je de deksels. Pak de bagels uit en gebruik het aluminiumfolie als bord. Doe wat dressing over beide helften van de bagel en beleg de ene helft met sla, kaas, bacon, komkommer, wortel, avocado, kipfilet en de spruiten. Leg de andere helft van de bagel erop en geniet van uw maaltijd!

Tips van de chefs

Zorg ervoor dat u uw picknickmand vult met extra koelelementen. Zo blijven je producten koel en smaken ze extra lekker. Een schaaltje olijven of iets vergelijkbaars is altijd goed als extraatje bij picknickmaaltijden. Probeer de hoeveelheden van de actieve ingrediënten op elkaar af te stemmen, zodat je alle bakjes leeg eet. Op die manier kun je ze, als het tijd is om naar huis te gaan, stapelen en hoef je je niet druk te maken om alles weer in elkaar te passen. Heb je nog iets over? Gooi het weg: producten die te lang ongekoeld blijven, bederven veel sneller. Zorg dat je een vuilniszak bij je hebt! Als je ruimte hebt in je picknickmand, kun je een snijplank, een mes en plastic bordjes en bekertjes meenemen. Hierdoor lijk je veel meer op een echte chef-kok en zul je absoluut indruk maken op je date. Als dit geen romantische picknick is, dan begrijpen we niet wat het wel is. Als je het ons vraagt, is er niets leuker dan samen eten te prutsen en de laatste loodjes uit de bakjes te eten terwijl je geniet van een glas witte wijn. Stop dus zeker wat in je picknickmand en laat ons weten of je genoten hebt van je romantische picknick. Dat willen we graag!

Gepubliceerd door Cupidoloog op Juli 2022Juni 2022


Vorig bericht     
     Volgend bericht
     Alle artikelen

Het prikbord

Geen reactie
Je moet inloggen om te reageren

Post

Op Cupidoloog
Geplaatst Jul 15

Hashtags

Waarderen

Jouw beoordeling:
Totaal: (0score)
Wachtwoord beveiligde foto
Wachtwoord beveiligde foto
Wachtwoord beveiligde foto