Loading...
nl

Hashtags

De 7 fases voordat een man verliefd wordt

De 7 fases voordat een man verliefd wordt

Ben je al een tijdje aan het daten maar het lijkt altijd na een paar weken of maanden te stoppen en nooit uit te monden in een relatie? Waarschijnlijk komt dit omdat je niet aan slowingle single dating doet! Slowdating is in werkelijkheid nodig voor een man om door de 7 stadia te gaan om uiteindelijk verliefd te worden en zich te binden. Er is meer doorzettingsvermogen nodig. Bij slowdating date je selectiever met de juiste mensen in een langzaam tempo in plaats van met buckshot te schieten en veel mensen kort en snel te daten. Om veel beter te begrijpen waarom slowdating succesvol is, is het begrijpen van de 7 fasen praktisch: voor zowel mannen als vrouwen.

Keuze fase

In de eerste fase selecteert een man een potentiële partner op basis van een eerste indruk. Een man kijkt of zij kan voldoen aan een aantal standaardvoorwaarden die hij stelt aan een partner; is ze fysiek aantrekkelijk, heeft ze exact dezelfde interesses? Je zou kunnen stellen: interesseert haar single datingprofiel hem? Als zij hieraan voldoet zal hij gewoon met haar naar de volgende fase willen overgaan.

Vraagfase

Een man zal een vrouw mee uit vragen als zij aan zijn basiseisen voldoet. Als een vrouw hem afwijst, is er absoluut nog niets aan de hand. In deze fase is hij nog niet verliefd. Als zij wel op zijn vraag ingaat, gaat hij over naar het aantrekkingsstadium.

Aantrekkingsfase

In de aantrekkingsfase leer je meer over elkaar. Hij zal willen weten of zij kan gebruiken wat hij zoekt in een relatie. Hij zal zoeken naar alarmsignalen en of er chemie is. Als er wederzijdse aantrekkingskracht is komt een man vanzelf in de volgende fase, de veroveringsfase.

Veroveringsfase

Wanneer een man in de veroveringsfase komt, is er de (lichte) obsessie/het doel om de vrouw voor zich te winnen. Hij zal er alles aan doen om zijn eigen waarde te tonen en indruk te maken.

Oordelende fase

Als hij het gevoel heeft dat hij haar gedomineerd heeft, zal hij zich terugtrekken om te overwegen of hij een toekomst samen ziet. In deze fase trekt een man zich in sommige gevallen terug, het veroveren wordt minder of stopt, het contact wordt minder en dit kan een vrouw vaak onzeker maken. Als een vrouw onzeker wordt en daarna aan hem gaat trekken door contact te zoeken, geeft dat hem typisch het gevoel dat hij geen flexibiliteit heeft om te doen wat goed voor hem is. Hij krijgt dan het gevoel dat er geen ruimte is om bij zichzelf te blijven, maar zich moet 'melden'. Als een vrouw in deze fase begint te tekenen, kan dat ertoe leiden dat een man een hekel aan haar krijgt. Raak echter niet in paniek, maar weet dat mannen na alle financiële investering in jou gewoon even tijd nodig hebben om op zichzelf te zijn. Geef hem tijd en ruimte.

Verificatiefase

Vervolgens komt een man natuurlijk weer naar de dame toe als hij een toekomst tussen hen ziet. Als blijkt dat zij hem ook nog ziet zitten, zal hij dieper gaan nadenken over de vraag of hij een relatie met haar wil. Ook in deze fase is hij nog niet verliefd, hij zal eerst de voor- en nadelen op een rijtje moeten zetten of hij echt met haar verder wil.

Verbintenisfase

Tot slot de toewijdingsfase, hij heeft gekozen dat hij wil kiezen voor een relatie met jou. Als de beslissing is genomen en de grootste onzekerheden en twijfels zijn weggenomen is er voor een man de ruimte om verliefd te worden.

Zoals je ziet moet een man door een aantal fases heen voordat hij verliefd wordt. Dit is goed om te weten zodat je als vrouw ook je verwachtingen en je tempo kunt aanpassen. Het helpt om veilig single daten niet te geloven en te doen alsof jullie meteen een stel zijn als hij nog niet zo ver is. Geef elkaar de tijd om aan elkaar te wennen en elkaar te leren kennen. Een relatie vergt een langere termijn investering en vraagt om te groeien, het heeft tijd nodig. Dus heb geduld en geniet van het proces!

Deze blogsite is samengesteld door Susan Dechering, gevoelspsycholoog op het gebied van de liefde. Of het nu gaat om loslaten, liefde krijgen of houden, Susan staat je graag bij door middel van individuele sessies. Live of via Skype reikt ze je gloednieuwe inzichten en mogelijkheden aan voor jouw specifieke scenario. De nadruk ligt niet alleen op de problemen waar je mee worstelt, maar vooral op je persoonlijke ontwikkeling en dromen om positiever te zijn en plezier te hebben in de liefde.

Gepubliceerd door Cupidoloog op Juli 2022Juni 2022


Vorig bericht     
     Volgend bericht
     Alle artikelen

Het prikbord

Geen reactie
Je moet inloggen om te reageren

Post

Op Cupidoloog
Geplaatst Jun 27

Hashtags

Waarderen

Jouw beoordeling:
Totaal: (0score)
Wachtwoord beveiligde foto
Wachtwoord beveiligde foto
Wachtwoord beveiligde foto