Loading...
nl

Hashtags

De 5 fasen van liefdesverdriet en hoe je ze doorstaat

De 5 fasen van liefdesverdriet en hoe je ze doorstaat

Je gelooft dat je haar hebt ontdekt. De vrouw met wie je de rest van je leven samen wilt zijn. Of je hebt hem ontdekt, de man met wie je de rest van je leven wilt delen. Dan blijkt de liefde onverwacht toch niet zo ideaal te zijn. Want geval, deze woorden van kennis over liefdesverdriet kunnen u helpen weer een beetje op de been te komen.

Echt liefdesverdriet voelt alsof je hart in talloze stukken breekt en nooit meer geheeld kan worden. In dat opzicht vertoont het genezen van een gebroken hart veel overeenkomsten met de vijf fasen van de rouwprocedure.

Ontkenning ("Dit kan gewoon niet, ik weet zeker dat hij er spijt van zal krijgen.

Boosheid ("Ik haar.")

Onthouding ("Als ik dit of dat doe, zal hij me vast weer aardig vinden.")

Bezorgdheid ("Ik wil nooit meer een relatie, het is toch slecht voor alles.")

Goedkeuring ("Aan alles moet een eind komen.")

Tijdens een liefdesverdriet kunnen deze fasen zich in verschillende volgordes afspelen en één fase kan ook een aantal keren terugkomen. Net als alles omvat het proces om over liefdesverdriet heen te komen elke keer 2 stappen vooruit en een stap achteruit. Het belangrijkste is dat al deze fasen er kunnen zijn en gevoeld moeten worden voordat je echt over je liefdesverdriet heen kunt komen.

Hieronder ontdek je negen wetenswaardigheden die je zullen helpen om deze fasen op de juiste manier te doorlopen:

1.

Je gevoelens waren oprecht. Ondanks het feit dat de liefde eindigde, heb je niets verzonnen of je voorgesteld dat er meer was dan een uitstekende vriendschap. De liefde was echt.

2.

Liefde is een geschenk. Zelfs als de liefde zo pijnlijk aan haar einde kwam, vergeet je nooit de vreugde die het je bracht. Maar ook liefdesverdriet is een geschenk, je groeit tenslotte gewoon door tegenslagen heen en komt als herboren uit deze uitdagende periode.

3.

Wat er ook gebeurt, het gebeurt voor een factor. Het leven biedt ons wat we nodig hebben om als mens te groeien. De persoon om wie je hebt gerouwd, was niet bedoeld om nog langer in je leven te zijn.

4.

Blijf in het hier en nu. Verdwaal niet in gedachten over het verleden of piekeren over de toekomst. Beoefen mindfulness-meditatie en doe ademhalingsoefeningen. Stel je voor dat je kracht, hoop en energie inademt en pijn en verdriet uitademt.

5.

Voel je woede en laat het gaan. Word je bewust van je sensaties van haat en wraak er meditatie, erken de sensaties, veroordeel ze niet en laat ze gaan.

6.

Zoek steun. Praat met vrienden en familie en vertel hen dat je de behoefte voelt om te bespreken wat er heeft plaatsgevonden. Zelfs als u het hen al eerder hebt verteld. Bedenk wel dat zelfs je vrienden je verhaal na een tijdje vaak genoeg gehoord zullen hebben. Het is tijd om naar een psycholoog te gaan. Voel je je eigenlijk echt depressief? Zoek dan meteen hulp bij een psycholoog.

7.

Je bent geweldig gewoon zoals je bent. Het beëindigen van een relatie impliceert nooit dat je onwaardig bent om voor te zorgen, geen liefde verdient, of niet voldoende bent. Vaak zijn anderen niet in staat om je de liefde te geven die je waard bent, maar dat is niet jouw probleem.

8.

Zelfliefde. Liefdesverdriet gaat soms gepaard met zelfverachting: niet eten, verslavend gedrag en roekeloosheid. Juist door goed voor jezelf te zorgen, een routine op te bouwen en voldoende te slapen en te trainen, maak je liefdesverdriet veel minder tot een last. Zoals Boeddha verklaarde: "Je verdient zelf, net als ieder ander in het hele universum, je liefde en liefde."

9.

Ook dit zal voorbijgaan. Absoluut niets is voor de lange termijn en alles verandert voortdurend. Je relatie en ook je liefdesverdriet. Zelfs als je je niet kunt voorstellen dat je je ooit weer beter zult voelen en ooit weer van iemand anders zult houden, zal het toch gebeuren.

Gepubliceerd door Cupidoloog op Juli 2022Juni 2022


Vorig bericht     
     Volgend bericht
     Alle artikelen

Het prikbord

Geen reactie
Je moet inloggen om te reageren

Post

Op Cupidoloog
Geplaatst Jul 15

Hashtags

Waarderen

Jouw beoordeling:
Totaal: (0score)
Wachtwoord beveiligde foto
Wachtwoord beveiligde foto
Wachtwoord beveiligde foto