Loading...
en

Tags

De 2 redenen waarom je single bent

De 2 redenen waarom je single bent

Over het algemeen denken we dat we single zijn omdat we niet genoeg tijd hebben gehad om "sociaal" met elkaar om te gaan. We denken dat we niet genoeg tijd hebben gehad om onder de mensen te zijn en de beste te vervullen. Wij geven onze omstandigheden de schuld en schuiven daardoor de schuld buiten onszelf. Daardoor voelen we ons misbruikt en machteloos. In plaats daarvan is het waardevoller om te kijken welk aandeel we hebben in het single zijn, aangezien we controle hebben over onszelf en minimaal actief veranderingen kunnen aanbrengen in ons liefdesleven. Hier zijn 2 redenen die je bij jezelf kunt zoeken waarom je misschien single bent.

Factor: niet genoeg eigenliefde

Wanneer iemand interesse in je heeft, kun je je gaan afvragen waarom de ander zo naïef is. Het lijkt dan alsof de ander wanhopig is en te snel tevreden is wanneer hij of zij zich aangetrokken voelt tot personen zoals wij. Wanneer wij zelf niet helemaal aangemoedigd worden van ons zelfrespect/ hoe aardig wij zijn lijkt de liefde van een ander een koers die wij eigenlijk niet hebben gevaren. Dit maakt het moeilijk om die liefde werkelijk te aanvaarden en geeft ons een onaangenaam gevoel.

Liever alleen zijn

Na verloop van tijd weigeren we om die reden de prijs en daarmee de liefde die we de ander toedichten. We zijn geneigd het andere individu te veroordelen. We geloven bijvoorbeeld dat de ander een slechte smaak heeft of lage eisen stelt of naïef is dat ze denken dat wij voldoen en ons uitkiezen. We geloven dat de ander blind is voor onze slechte eigenschappen en daarom vinden we die persoon een beetje dom en kijken we op hem neer. Bovendien verwachten we dat die ander ons uiteindelijk zal doorzien en achter onze slechte eigenschappen zal komen en ons dan zal verlaten. Om dat voor te zijn, lopen we zelf weg en wijzen de ander af. We zijn liever alleen dan dat we het risico nemen afgewezen te worden.

Wanneer de ander zijn liefde toont, ontdekken we dat de ander 'plakkerig' en afhankelijk is en omdat we onszelf niet zien als een geschikte partner of om afhankelijk van te zijn, veroordelen we de ander opnieuw automatisch voor domheid.

Naïef

Terwijl het in werkelijkheid andersom is, zijn zij niet degenen die naïef zijn, maar zijn wij dat. Wij zijn naïef om te geloven dat zij onze mindere punten niet zien. Het is niet dat zij die niet herkennen of niet zien. Ze zien ze wel, maar vinden ze niet zo erg omdat ze weten dat niemand de beste is of gewoon minder waarde hechten aan deze minpuntjes, of zien dat je er toch in zult komen en je minpuntjes dus van voorbijgaande aard zijn. De kunst is om op dezelfde manier naar jezelf te kijken als zij dat doen, om jezelf aardig te vinden en je gebreken te accepteren, net als zij dat doen.

2e factor: te veel eigenliefde

Een 2e reden ligt aan de andere kant van het spectrum; te veel eigenliefde. We kunnen te beladen zijn met onszelf omdat we bijvoorbeeld als kind oneerlijk en overdreven zijn bejubeld voor dingen waar we zelf niets voor hoefden te doen. Als gevolg daarvan zijn we zo vol van onszelf en zien we onszelf als buitengewoon en beter dan alle anderen.

Vooral als we lange tijd op onszelf zijn geweest, missen we de feedback van anderen die ons een spiegel voorhouden van onze mindere kwaliteiten. Hierdoor bestaat de kans dat we ons alleen maar concentreren op onze positieve punten en helemaal vergeten wat onze negatieve punten zijn. Iemand ontdekken die net zo goed is als wij lijkt dan onmogelijk.

Oppervlakkig

Omdat we nu in een onvoorspelbare maatschappij leven waar er duizenden mogelijke singles op de markt zijn, doen we geen moeite meer om meer over elkaar te weten te komen. We beoordelen de ander op basis van een eerste indruk. Hierdoor komen we er niet achter hoe goed een ander individu werkelijk is als je verder kijkt dan de eerste oppervlakkigheden.

Misschien blijkt hij of zij een geweldig gevoel voor humor te hebben of buitengewoon lief te zijn, maar dit is aan je voorbij gegaan omdat je het geen kans hebt gegeven op basis van een eerste indruk van een beeld. Dit komt omdat u uw eigen waarde overschat en de waarde van anderen negeert. De truc is om wat creativiteit te gebruiken. Nogmaals, wees nieuwsgierig naar wat er overblijft in mensen en wie ze zijn en zoek naar de plezierige elementen in iedereen.

Deze blogsite is geschreven door Susan Dechering, gevoelspsycholoog op het gebied van de liefde. Of het nu gaat om loslaten, liefde krijgen of houden, Susan helpt je graag door middel van individuele sessies. Live of via Skype levert ze je nieuwe inzichten en diensten voor jouw specifieke omstandigheid. De focus ligt niet alleen op de problemen waar je mee zit, maar juist op je persoonlijke vooruitgang en dromen om positiever te zijn en plezier te hebben in de liefde.

', 1657852993, 0, 'everybody'),(119, 1, 'De 3 mindfulness stappen voor een geslaagde date', 'de-3-mindfulness-stappen-voor-een-geslaagde-date', '

De 3 mindfulness stappen voor een geslaagde date

Bij een afspraakje gaat het erom dat je oprecht contact maakt met iemand, zodat zij of hij ziet wie je werkelijk bent. Zo ontdek je of je bij elkaar past of niet. Toch is authentiek zijn niet altijd makkelijk als je een uitstekende indruk wilt maken, snel nerveus bent, of voortdurend op een zijspoor wordt gezet door je vervelende innerlijke criticus. Om authentiek over te komen, is het essentieel om bewust te zijn en weer in contact met jezelf te komen, zodat je vanuit echtheid contact kunt maken met de ander. Deze drie mindfulness stappen zullen je helpen om weer in het hier en nu te komen en bij jezelf te blijven!

1. Mindfulness

Mindfulness is waarnemen wat er in het nu gebeurt, zonder oordeel. Het is aanwezig zijn in het nu, gedachten en gevoelens zien zonder er meteen op te reageren of je erdoor te laten meeslepen. Je kunt bijvoorbeeld zien dat je aarzelt of je afspraakje je saai zal vinden. Je kunt ontdekken dat dat dom is, dat je boos maakt op jezelf en dat je je daardoor veel onzekerder gaat voelen. Je kunt er ook helemaal niets van geloven, alleen maar opmerken dat je bang bent om saai gevonden te worden. En herinner jezelf eraan dat het normaal is om een beetje angstig te zijn voor je date. Moeilijk? Nee. Begin gewoon met mindfulness in huis. Drink bijvoorbeeld een kopje thee, mindful, met al je zintuigen. Zit in stilte en proef de thee. Voel de warme damp van de thee op je gezicht, de warmte op je lippen en de smaak op je tong. Voel hoe de thee in je lichaam stroomt en je verwarmt. U bent in het nu.

Gepubliceerd door Cupidoloog op July 2022June 2022


Previous post     
     Next post
     Blog home

The Wall

No comments
You need to sign in to comment

Post

By Cupidoloog
Added Jun 27

Tags

Rate

Your rate:
Total: (0 rates)
Password protected photo
Password protected photo
Password protected photo