Loading...
nl

Hashtags

Datingtrends in 2018

Datingtrends in 2018

De steeds evoluerende scène van online dating vraagt om een eigen vocabulaire. Hierbij enkele nieuwe termen om typische scenario's tijdens dating anno 2018 uit te leggen.

Ghosting

Heb je een leuk gesprek online, word je heen en weer ge-sms't. Plotseling gevolgd door een oorverdovende stilte? Je bent gespookt. De ander is dan, als een spook, poef onverwacht verdwenen.

Het verhaal erachter is meestal absoluut niets anders dan luiheid van de kant van de vertrekkende partij. Waarom een moeilijk gesprek beginnen en als een volwassene bespreken wat er aan de hand is, als je ook gewoon kunt stoppen met communiceren en doen alsof je dood bent.

Spookachtig

Het gevolg van ghosting is dat je, niet wetend wat er aan de hand is, de ander toch blijft achtervolgen. Dit wordt achtervolgen genoemd. Achter de ander aan gaan, omdat je begrijpelijkerwijs wilt weten waarom hij of zij onverwacht niet meer communiceert.

Breadcrumbing

Breadcrumbing is wat mensen vroeger 'aan het lijntje gehouden worden' noemden. Iemand geeft je net genoeg aandacht en input, zodat je niet afhaakt. Een andere term om dit principe te beschrijven is benching. Het komt van het Engelse principe dat je als voetballer aan de zijlijn (op de bank) moet uitrusten. Je begrijpt: je hebt dan de kans om daadwerkelijk te spelen.

Er zijn nog veel meer van dit soort termen te vinden: take stashing, submarining, phubbing en zombieing. Uiteindelijk gaat het er natuurlijk vooral om dat je weet hoe je hiermee om moet gaan en hoe je tot een succesvolle date komt. Daarom geven wij 3 pointers:

Alleen echt is echt.

De basis van contact is en blijft elkaar ontmoeten en samen genieten in de werkelijkheid. De rest is bijzaak. Concentreer je op het ontmoeten van leuke personen, niet op het bouwen van online luchtkastelen, met online profielen.

Weet wat je wilt en anticipeer

Zonder een vervelend en kritisch persoon te worden, moet je weten wat je van de ander verwacht. Hoe wil je behandeld worden? Leer en probeer dit op een gunstige manier aan de ander over te brengen. Voldoet hij of zij niet aan jouw eisen? Dan wordt het hem gewoon niet. Dit geldt voor hoe vaak je elkaar ziet. Hoe jullie samen omgaan met online interactie. Evenzo met betrekking tot hoe jullie aankijken tegen het idee van een relatie/single date. Weet wat je aan de ander hebt en wissel dit op elkaar af. Op deze manier kun je veel verwarring en geklungel voorkomen.

Handel vanuit overvloed

Als je lang verlegen hebt gezeten om een date, bestaat het risico dat je je eisen laat varen. Dat je gewoon een beetje meer van de ander accepteert, simpelweg omdat je bang bent het kapot te maken. Schei daarmee uit! Handel altijd vanuit overvloed, ook al voel je het niet.

Heb een goede tijd met daten!

Gepubliceerd door Cupidoloog op Juli 2022Juni 2022


Vorig bericht     
     Volgend bericht
     Alle artikelen

Het prikbord

Geen reactie
Je moet inloggen om te reageren

Post

Op Cupidoloog
Geplaatst Jul 15

Hashtags

Waarderen

Jouw beoordeling:
Totaal: (0score)
Wachtwoord beveiligde foto
Wachtwoord beveiligde foto
Wachtwoord beveiligde foto