Loading...
en

Tags

Daten zonder alcohol

Daten zonder alcohol

Daten kan interessant zijn. Je ontmoet een nieuw persoon waardoor je echt iets over jezelf te weten komt. Hoe kom ik over? Wat vindt de ander van mij? Wat als het gesprek stilvalt? Allemaal menselijke en reële angsten die ons kunnen tegenhouden om ons beste 'zelf' te zijn. Het is dan heel aantrekkelijk om terug te vallen op de losmakende en bevochtigende werking van alcohol, zodat we meer ontspannen uit de hoek kunnen komen. Is dit werkelijk de oplossing?

Alcohol als kruk

In het Westen is drinken een geaccepteerd en vertrouwd verschijnsel. Het hoort bij het sociale leven en daar is wat mij betreft helemaal niets mis mee. Toch is het van cruciaal belang om de rol die alcohol in uw leven speelt, eens goed onder de loep te nemen. Misschien gebruik je het nog te veel als een kruk die je eigenlijk niet meer nodig hebt. Dit klinkt vaag en basaal, maar met een voorbeeld wordt het snel duidelijker.

Stop met vertrouwen

Sinds een paar maanden ben ik gestopt met mijn vaste traditie om 's ochtends een kop koffie te drinken. Waarom dat nu weer, krankzinnige Tom? Moet ik nu naast alcohol ook met koffie stoppen? Nee, maar ik merkte persoonlijk dat ik er psychologisch echt afhankelijk van begon te worden. Zonder mijn shot cafeïne kon ik de dag niet aan en kwam ik niet op gang.

Waarom drink ik?

De vraag die je jezelf kunt stellen is: wanneer drink ik en waarom doe ik dat? De reflex die mensen doorgaans hebben is 'ook al vind ik het lekker'. Kijk een laag veel dieper en ga het dan uitproberen.

Drink geen alcohol op een afspraakje of blijf helemaal nuchter op een borrel. Niet om een verklaring af te leggen of om moeilijk te doen, maar gewoon om bewust te ervaren hoe het voor je is om alle facetten van die minuut te beleven zonder een druppel alcohol. De onvoorspelbaarheid, de spanning, de opgekropte stiltes: in wezen alles wat single daten leuk en intrigerend maakt. Wat er ook bij het socializen hoort. Je kunt er achteraf steeds voor kiezen om er gewoon een drankje bij te drinken, maar dan begrijp je tenminste wat het met je doet als je helemaal nuchter bent.

Experiment

Dit is een goed experimentje om te doen. Ga er plezier aan beleven, misschien vind je het wel leuk. Voel je vooral nooit verplicht om te valideren waarom je niet consumeert. Vragen ze je waarom je een cola-light koopt? Dan zeg je gewoon: omdat ik er zin in had. Je bent niemand een uitleg verschuldigd.

Gepubliceerd door Cupidoloog op July 2022June 2022


Previous post     
     Next post
     Blog home

The Wall

No comments
You need to sign in to comment

Post

By Cupidoloog
Added Jul 15

Tags

Rate

Your rate:
Total: (0 rates)
Password protected photo
Password protected photo
Password protected photo