Loading...
nl

Hashtags

Daten volgens de wetenschap

Daten volgens de wetenschap

Wat is dating volgens de wetenschap?

Simpel gezegd komt het erop neer dat onderzoekers heel eerst met de man of vrouw om de tafel gaan zitten en details krijgen over het karakter en de karaktereigenschappen, om maar wat te noemen. Daarnaast wordt een DNA-test gedaan. Het DNA bevat veel belangrijke info waar wetenschappers mee aan de slag kunnen. Zodra alle details binnen zijn, kan het echte werk beginnen. Wetenschappers zoeken in hun database naar een ideale kandidaat. Voor een beste match is het noodzakelijk dat het DNA niet te veel overeenkomsten vertoont.

Kies voor een betaald abonnement!

Levert het succes op? Onder meer in Nederland, Duitsland en India werd het programma Married At First Sight doorgegeven. Een single datingprogramma waarbij singles op basis van wetenschap aan elkaar worden gekoppeld. Ondanks het feit dat de uitkomsten nog niet bevredigend zijn - veel singles scheiden binnen vrij korte tijd - is het iets dat de belangstelling van veel mensen wekt. Je moet er niet te veel van verwachten, want het kan ook frustrerend zijn als je gematcht wordt met iemand die met jouw DNA overeenkomt.

De bekende lijst van 36 vragen

Artur Aron is een bekende Amerikaanse wetenschapper en psycholoog op dit gebied. In 1997 begon hij een experiment met een vragenlijst van 36 zorgen. Deze lijst werd beantwoord door een man en een vrouw die zich beiden in dezelfde ruimte bevonden. De vragen beginnen heel zacht, maar worden gaandeweg steeds diepgaander. Nadat ze allebei op de 36 zorgen hadden geantwoord, moesten ze elkaar vier minuten lang in de ogen kijken. Wat bleek? De twee onderwerpen trouwden 6 maanden later.

Je moet het nog een beetje met een korreltje zout nemen, want dating volgens de wetenschap staat nog in de kinderschoenen. Of je meteen die vragenlijst met een wildvreemde moet doornemen, kun je betwijfelen. Het is een interessante ontwikkeling. Omdat we in een maatschappij leven die zich steeds verder ontwikkelt en steeds slimmer wordt, zal het de komende jaren waarschijnlijk tot meer succes leiden. En wie weet, misschien ben jij over tien jaar wel een van de succesverhalen van dating door de wetenschap.

Deze blog is samengesteld door Dionne Knooren. Op haar blogsite Diolifestyle blogt ze over de leukste hotspots en stedentrips die je niet mag missen, deelt ze routinematig uitrustinspiratie, neemt ze je mee in de dagelijkse strubbelingen en schrijft ze over de patronen en ontwikkelingen in online marketing.

Gepubliceerd door Cupidoloog op Juli 2022Juni 2022


Vorig bericht     
     Volgend bericht
     Alle artikelen

Het prikbord

Geen reactie
Je moet inloggen om te reageren

Post

Op Cupidoloog
Geplaatst Jul 15

Hashtags

Waarderen

Jouw beoordeling:
Totaal: (0score)
Wachtwoord beveiligde foto
Wachtwoord beveiligde foto
Wachtwoord beveiligde foto