Loading...
nl

Hashtags

Daten na je 40ste: hoe moet dat?

Daten na je 40ste: hoe moet dat?

Je bent in de veertig en onverwacht moet/ga/wil je weer eens single daten. Mogelijk bent u sinds lange tijd weer single, heeft u besloten toch weer open te staan voor een nieuwe relatie of is het u gewoon overkomen. De reden doet er niet toe: je bent terug op de single datingmarkt. Hier zijn enkele ideeën die je in deze fase zullen helpen.

Tip 1: Oefening baart kunst

Liefde en het vragen van een taak moeten niet met elkaar vergeleken worden. Toch is er enige overlap in het goed leren gebruiken versus het succesvol worden in dating: beide hebben immers te maken met ervaring. De functie van dating is om voor twee mensen te onderzoeken of er 'iets' is, of dat er 'iets' zou kunnen ontstaan. Voorwaarde voor deze procedure is dat de betrokkenen hun mooiste zelf kunnen zijn. Zo niet, dan zal het contact alleen maar ongemakkelijk zijn en zul je nooit tot een volgend niveau kunnen komen. Het is daarom cruciaal dat je ontspannen bent als je op date gaat, zodat je hen kunt laten zien hoe je werkelijk bent. De enige methode om dit te bereiken is om op die eerste date behoorlijk geoefend te zijn. Alleen dan zul je in staat zijn om je beste zelf te zijn op een ontspannen en positieve manier. Simpel gezegd, oefening baart kunst. Gun jezelf die oefening.

Idee 2: Deel het geluk

Het is essentieel om u te omringen met gelijksoortige personen, mensen die zich in een vergelijkbaar scenario of een vergelijkbare fase bevinden als u. Het kan enorm frustrerend zijn om alleen de mogelijkheid te hebben om je single dating ervaringen te delen met goede vrienden of vriendinnen die zelf al vele jaren in een toegewijde relatie zitten. Hoe goed kun je op hun suggesties vertrouwen als ze zelf al een decennium niet meer gedate hebben? Ontdek single goede vrienden om mee om te gaan met wie je je ervaringen kunt delen en die begrip hebben voor de positie waarin je je bevindt.

Wijzer 3: Laat de uitkomst los

.

Misschien heb je haast, misschien voel je een tijdsdruk. Misschien verlang je zo snel mogelijk naar "succes". Daten en de liefde, echter, is geen 100-meter sprint. Geniet van het proces, geniet van de nieuwe mensen die je ontmoet en de gloednieuwe scenario's waarin je terecht zult komen. Vertrouw erop dat je ook echt zult weten wanneer het goed is. Nee, je wilt niet permanent single zijn, maar voor nu is het prima. Hoe relaxter je bent, hoe meer ruimte er zal zijn voor die klik/chemie/hoe je het ook noemt. Zeker als je lange tijd niet gedate hebt, is het essentieel om zo ontspannen mogelijk te zijn.

Suggestie 4: Overstijg jezelf

We hebben allemaal patronen; gedragspatronen, denkpatronen, psychologische patronen. Het hele leven is bijna een cyclisch patroon dat steeds terugkeert. Je bent nu op een leeftijd dat je je bewust moet worden van je eigen patronen. Om ze te elimineren vaak gewoon een beetje sneller. Wat suggereer ik daarmee? Mogelijk word je onzeker na een afspraakje en ben je genoodzaakt te bellen en te appen in de hoop een positieve reactie te krijgen. Misschien verklaar je iemand toch te snel. Het is ook mogelijk dat je jezelf totaal onaantastbaar maakt zodat niemand in de buurt komt. Allemaal heel menselijk, maar er komt een moment dat je je bewust moet worden van je eigen risico's, zodat je er iets aan kunt doen. Je bent nu te oud voor dit soort onzin. Haal adem, geef jezelf een knuffel en stop met die dwaze schadelijke dingen te doen. Dingen waarvan je stiekem weet dat het de hoogste tijd is om ermee te stoppen.

Idee 5: Plezier

Daten kan een lange en zware strijd zijn, vooral als je werkt met zware deadlines en doelen. Dit is onnodig en nu we het toch over doelen hebben, ook uiterst inefficiënt. Singles zijn plezierig, nieuwe mensen ontmoeten is plezierig. Gloednieuwe ervaringen opdoen met nieuwe mensen is dan nog leuker. Natuurlijk is niet elke date zo geweldig als je eigenlijk had gehoopt. Natuurlijk, soms zal je hartje gebroken worden. Maar verdomd, wat is het toch fijn dat we in een land leven waar je volledig vrij bent om leuke nieuwe mensen te ontmoeten en samen te onderzoeken of er meer in zit.

Tip 6: Eentje maar

Tot slot, als je het gewoon niet meer voelt als je in je eentje op de bank een serie zit te kijken op die druilerige maandagavond, of als je twijfelt of 'de liefde' wel voor jou is weggelegd. Onthoud: je hebt er gewoon één nodig! Een afspraakje moet gewoon blijven hangen. Zolang je dat in je achterhoofd houdt, is het allemaal werkbaar.

Gepubliceerd door Cupidoloog op Juli 2022Juni 2022


Vorig bericht     
     Volgend bericht
     Alle artikelen

Het prikbord

Geen reactie
Je moet inloggen om te reageren

Post

Op Cupidoloog
Geplaatst Jul 15

Hashtags

Waarderen

Jouw beoordeling:
Totaal: (0score)
Wachtwoord beveiligde foto
Wachtwoord beveiligde foto
Wachtwoord beveiligde foto