Loading...
nl

Hashtags

Daten met een drukke agenda

Daten met drukke agenda

Hoe ga je om met iemand die weinig tijd voor je heeft en je daardoor onzeker gaat voelen?

Bezorgdheid om moeilijk te doen

Veel singles zoeken naar een manier om met iemand om te gaan die weinig tijd voor hen heeft. Wanneer de ander altijd maar hectisch is, kan dat je onzeker maken: wil de ander niet net zo graag bij jou zijn? Hoe belangrijk ben jij voor de ander? Maar omdat we geen uitdaging willen zijn, blijven we geduldig wachten in onzekerheid of de omstandigheid verandert. We zijn zo bang dat we het verpesten, dat we niet meer proberen te laten zien wat we nodig hebben. Het resultaat is dat wij onze eigen behoeften wegdrukken, met minder genoegen nemen, en het ergste van alles is dat wij aan onszelf twijfelen, omdat wij ons onzeker voelen, zodat er wel iets mis met ons moet zijn. We proberen een oplossing te vinden om met onze onzekerheid om te gaan.

Maak een gratis profiel aan

Er is niets mis met onzeker zijn

Dan kan het weken of maanden duren waarin je eigenlijk al die tijd onzeker bent geweest. Geduld hebben met iemand is iets, maar momenteel zie ik een soort trend opkomen waarbij we grenzeloos doorzettingsvermogen van onszelf eisen. We willen ruimte, tijd en onduidelijkheid ad nauseam verdragen zonder ons te bekommeren om de ander over zijn/haar onzekere gewoontes. En dat allemaal omdat we geloven dat het aan ons ligt. We eisen van onszelf dat we concreet blijven in een onzeker scenario. Dat is iets wat je eigenlijk helemaal niet zou moeten verlangen.Dat we ons onzeker gaan voelen is in feite niets anders dan je onderbewustzijn dat in opstand komt en zegt:'dit voelt niet ideaal'. Het is absurd dat we van onszelf eisen dat we rustig onze mond houden als we gewoon aan de kant worden geschoven.

Comfortabel in een ongemakkelijk scenario

En laten we eerlijk zijn, "hectisch zijn" suggereert absoluut niets meer dan "ik heb een heleboel dingen te doen en jij staat onderaan mijn lijstje". In wezen ben je gewoon geen zorg. Het probleem is niet je onzekerheid, het is typisch om onzeker te worden als iemand je geen prioriteit maakt. Dus de boodschap hier is: je bent onbelangrijk genoeg om te zien of tijd voor te maken (typisch of regelmatig). Je wilt je niet comfortabel voelen met dit ongemakkelijke scenario waarin je tweede, derde en zelfs laatste bent. Deze onzekerheid komt regelmatig voor en is simpelweg een signaal dat een behoefte van jou onvervuld blijft.

Interacteer de kwestie

We kunnen verwoorden wat we willen. Als het om een dienstverlenende partner zou gaan, zouden we het ook vrij regelmatig vinden om te communiceren welke behoeften er zijn en aan te geven wat je nodig hebt om de samenwerking te laten slagen. Als je partner vervolgens niet bereid is dit met je op te lossen, moet je je afvragen waarom je deze samenwerking überhaupt wenst. Zo werkt het ook in een romantische relatie. Als iemand niet bereid is om met je te praten, wordt het heel moeilijk om een toekomst met hem te ontwikkelen. Want dan kun je natuurlijk niet samen een team vormen als het moeilijk wordt. Je moet concluderen dat zo'n persoon niet veel hulp is als het erop aankomt. Uiteraard is dit niet het nieuws waar je op zit te wachten, maar het is beter om meteen te weten met wat voor type persoon je te maken hebt, dan later als je al veel meer geïnvesteerd hebt.

Conclusie

Aarzel dus nooit om je mond open te doen en te vertellen wat je behoeften zijn. Natuurlijk is een ander nooit verplicht om jou in je behoeften te voorzien, maar in een goede relatie is er de ruimte om over behoeften heen te stappen. Wanneer je elkaars behoeften niet kunt bevredigen is dat niemands schuld. In sommige gevallen moet je concluderen dat het gewoon geen match is. En dan kun je dat maar beter meteen weten.

Deze blog is geschreven door Susan Dechering, gebruiksvriendelijk psycholoog op het gebied van de liefde. Of het nu gaat om het loslaten, verkrijgen of behouden van de liefde, Susan helpt je graag door middel van persoonlijke sessies. Live of via Skype geeft ze je gloednieuwe inzichten en oplossingen voor jouw specifieke omstandigheid. De focus ligt niet alleen op de problemen waar je mee worstelt, maar vooral op je individuele vooruitgang en dromen om positiever te zijn en plezier te hebben in de liefde.

Gepubliceerd door Cupidoloog op Juli 2022Juni 2022


Vorig bericht     
     Volgend bericht
     Alle artikelen

Het prikbord

Geen reactie
Je moet inloggen om te reageren

Post

Op Cupidoloog
Geplaatst Jul 13

Hashtags

Waarderen

Jouw beoordeling:
Totaal: (0score)
Wachtwoord beveiligde foto
Wachtwoord beveiligde foto
Wachtwoord beveiligde foto