Loading...
nl

Hashtags

Daten met de juiste mindset

Daten met de juiste mindset

Zo ontwikkel je de beste gemoedstoestand als het gaat om dating! Als het gaat om dating, besteden we meestal onvoldoende aandacht aan onze gemoedstoestand. In plaats daarvan zijn we bezig met wat we gebruiken, waar we heen gaan en onze gedachten dwalen regelmatig af naar die laatste mislukte date. Zou het niet geweldig zijn als onze schoenen en geur niet langer bepalen of een date geslaagd is of niet meer werkt? Door aan je mindset te werken kan elke date floreren, ook als blijkt dat je de persoon niet nog een keer wenst te bevredigen.

Hoe doe je dat, op date gaan met de ideale mindset? Deze 3 gouden regels helpen je daarbij:

1. Wees oprecht

Eerlijkheid bepaalt voor een groot deel hoe je je voelt op een date. Spreek je de feiten uit of overdrijf je om indruk te maken op iemand? Ben je echt jezelf of probeer je iemand anders te zijn om aan de verwachtingen van je date te voldoen? Oneerlijk zijn, bijvoorbeeld door kleding te dragen die je over het algemeen nooit zou dragen of door te zeggen dat je veganistisch eet terwijl je dat eigenlijk nooit doet, is oneerlijk tegenover de ander, maar ook tegenover jezelf. Je beperkt jezelf met eisen waar je niet aan voldoet, waardoor je automatisch onbevredigend overkomt. Door gewoon jezelf te zijn en de waarheid te spreken, ben je voortdurend goed genoeg. Je bent immers op dit moment wie je werkelijk bent.

2. Van 'de ware vinden' naar 'meer over iemand te weten komen'

Als je op een date gaat in de overtuiging dat je date wel eens de ware zou kunnen zijn, leg je een hoop druk op jezelf, je date en de date. Zodra je inziet dat je date niet de ware is, ben je direct ontevreden en is je date op dit moment om zeep geholpen. Door er zonder hoge verwachtingen in te gaan voorkom je frustratie en ben je ook uitzonderlijk geschokt als je date uiteindelijk toch heel goed blijkt te zijn. Heeft u een afspraakje? Stel de intentie dat je iemand wilt leren kennen, niet dat je de ware wilt vinden. Op die manier blijf je oprecht naar jezelf en de ander en luister je oprecht naar wat de ander je wil vertellen. Als de date tegenvalt, ben je toch meer over iemand te weten gekomen en heb je misschien iets geleerd. Mogelijk had de ander een heel intrigerend verhaal dat je interesseerde of heeft hij of zij je laten zien wat je niet zoekt in een partner. Of misschien houdt u een goede vriend over aan de date, ook al was hij niet de ware. Dit alles is alleen mogelijk als je gemoedstoestand goed is: je wilt iemand leren kennen en al doende jezelf leren kennen.

3. Weg met de checklist

Of we het nu weten of niet: we hebben allemaal een bepaalde checklist in ons hoofd waaraan onze ideale partner moet voldoen. Karaktereigenschappen, geschiktheden, opvattingen en 'looks' zijn dingen waar we ons op focussen. Waar we vaak vergeten op te letten is het gevoel dat iemand ons biedt, terwijl het daar uiteindelijk allemaal om draait. Misschien laat iemand zien dat hij aan je checklist voldoet, maar geeft deze persoon je geen goed gevoel. Laat je gevoel de bepalende factor zijn bij een date, niet je lijstje.

Kortom: mindset is essentieel! Dus misschien is het bij je volgende date veel beter om iets meer aandacht te besteden aan je gemoedstoestand en iets minder aan de perfecte kleding.

Gepubliceerd door Cupidoloog op Juli 2022Juni 2022


Vorig bericht     
     Volgend bericht
     Alle artikelen

Het prikbord

Geen reactie
Je moet inloggen om te reageren

Post

Op Cupidoloog
Geplaatst Jul 13

Hashtags

Waarderen

Jouw beoordeling:
Totaal: (0score)
Wachtwoord beveiligde foto
Wachtwoord beveiligde foto
Wachtwoord beveiligde foto