Loading...
en

Tags

Daten en social media: hoe pak je dat het beste aan?

Daten en social media: hoe pak je dat het beste aan?

Vroeger was de kans klein dat je in de gaten hield hoe het 4 jaar later met Pietje van de middelbare school ging. Tegenwoordig is dat anders: je neemt snel iemand op in je social media, zodat je contact kunt houden en een idee krijgt van hoe het leven van die ander eruit ziet. En laat social media nou net een perfecte methode zijn om de buitenwereld te laten zien hoe leuk jouw leven is. Maar is dat in werkelijkheid ook zo? Het gras bij de buren lijkt immers altijd groener.

Kies voor een betaald abonnement!

Social media zijn ideale platforms om snel nieuwe singles veel beter te leren kennen. Pas op, het biedt bijna altijd een vertekend beeld van de waarheid. Want hé, wie publiceert er nu een lelijke foto van een domme dag op Instagram? Dat doet bijna niemand.

Begrijp je eigen online voorkomen

Als je gaat single daten, is het essentieel dat je weet dat iedereen een groot deel of zelfs volledige toegang heeft tot je Facebook-pagina, je Instagram-account of bijvoorbeeld je Twitter-profiel. Al deze social media kanalen samen bevatten doorgaans een bulk aan foto's, video's en in sommige gevallen teksten waar je niet meer helemaal achter staat. Dat kan een bedwelmd beeld zijn, een uitgesproken standpunt of een post vol typefouten. Vind je dit niet leuk? Pas uw instellingen aan, zodat u informatie kunt beschermen.

Google jezelf

U denkt misschien huh? Google mezelf ? Probeer het eens en je zult soms verbaasd zijn hoeveel info over jezelf online te vinden is. Misschien kom je ook details tegen die je liever niet aan de buitenwereld laat zien. Als het echt gênant is, kun je de site vragen de inhoud te verwijderen.

Doe geen verkeerde voorstelling van zaken

Ben jij een feestbeest en vind je het leuk om elk weekend uit je dak te gaan? Prima, maar maak dat ook duidelijk aan je date. Doe je niet voor als iets wat je niet bent, want vroeg of laat kom je het te weten. Daar heb je onze online vriend weer: sociale media kunnen ook een heel ander beeld van jou als individu ontwikkelen dan je je voordoet.

Daten is eigenlijk net zoiets als een baan zoeken. Veel mensen zullen waarschijnlijk wat onderzoek doen naar de persoon met wie ze single daten. Als ze dingen tegenkomen waar jij je niet meer mee associeert, loop je het risico een verkeerde indruk te wekken bij je date en dat wil je niet. Het is essentieel dat je alle online informatie over jezelf ondersteunt. Je krijgt maar één mogelijkheid om een goede-eerste-impressie achter te laten.

De laatste, maar oh-zo-belangrijke suggestie: Lieve foto's of teksten inclusief je ex kun je eveneens het beste verwijderen bij het single daten.

Deze blogsite is geschreven door Dionne Knooren. Op haar blogDiolifestyle bespreekt ze de mooiste hotspots en citytrips die je niet mag missen, deelt ze routinematig outfitinspiratie, neemt ze je mee in de dagelijkse strubbelingen en bespreekt ze de trends en ontwikkelingen op het gebied van internetmarketing.

Gepubliceerd door Cupidoloog op July 2022June 2022


Previous post     
     Next post
     Blog home

The Wall

No comments
You need to sign in to comment

Post

By Cupidoloog
Added Jun 27

Tags

Rate

Your rate:
Total: (0 rates)
Password protected photo
Password protected photo
Password protected photo