Loading...
en

Tags

Blijf ik voor altijd single?

Blijf Ik Voor Altijd Single?

Vrijgezel zijn: er rust nog steeds een taboe op, zeker rond de feestdagen. Als je de vele kerstfilms, reclames en advertenties mag geloven, is Kerstmis alleen maar gezellig als je een partner hebt. Bovendien wordt de druk opgevoerd door familieleden die vragen hoe het toch mogelijk is dat je weer eens alleen naar het feest bent gekomen. Dit kan je niet alleen erg ongelukkig maken, het maakt je hoogstwaarschijnlijk ook erg onzeker. Wat als je voor altijd single blijft?

Om te beginnen met ...

Laten we er geen doekjes om winden: er is helemaal niets mis met single zijn. Het heeft niets te maken met zielig zijn of niet voldoende. Integendeel, single zijn biedt een aanzienlijke kans op zelfontplooiing en opent deuren die je anders misschien niet had gezien. Aan de andere kant is het heel begrijpelijk dat je uiteindelijk in je leven op een punt komt dat je er helemaal klaar voor bent om je aan iemand toe te wijden. Het is vaak in deze minuten dat de stress en de twijfel beginnen. Zal ik ooit iemand ontdekken?

Stel een doel

Gluren heeft nog nooit iemand geholpen, maar toch maken bijna alle mensen zich er schuldig aan. Wat kunt u doen? Zet uw zorgen om in iets positiefs! Stel voor jezelf doelen, waardoor je erachter komt wat je enthousiasme is en waar je eigenlijk blij van wordt. U kunt klein beginnen, bijvoorbeeld door een paar bladzijden door te nemen van het boek dat al maanden in het rek ligt. Door uzelf een doel te stellen zult u zich efficiënter, actiever en prettiger gaan voelen.

Geloof in uzelf

Dikwijls denkt men dat men nooit helemaal gelukkig kan zijn zonder partner en dat er een ander nodig is om u volledig te laten besturen. Onbewust leg je op deze manier een enorme druk op je toekomstige relatie, omdat je je vreugde in de handen van een ander legt. Dit schept hoge verwachtingen, wat het alleen maar moeilijker maakt om iemand te vinden die daaraan voldoet. Voordat je begint met dating, ga uit van je eigen sterke punten. Doe dingen waar je blij van wordt en leer te accepteren dat jij als persoon verantwoordelijk bent voor je eigen leven. Als er iemand langskomt die dit kan versterken, is dit een leuke bijkomstigheid maar zeker niet het hoofddoel.

Deze Kerst

Laat je niet gek maken door die nieuwe romantische kerstfilm op Netflix of je geweldige tante die het niet kan laten om sarcastische opmerkingen te maken tijdens het familiediner. Kerstmis is een prachtige tijd, zelfs als je single bent! Er zijn een heleboel leuke dingen te doen: schaatsen met vrienden, glühwein drinken met de buren of aanbieden om iemand anders te helpen. En na al deze activiteiten is er niets beter dan lekker onder een dekentje op de bank te kruipen met de beste zaak die er is: jezelf.

Gepubliceerd door Cupidoloog op July 2022June 2022


Previous post     
     Next post
     Blog home

The Wall

No comments
You need to sign in to comment

Post

By Cupidoloog
Added Jun 27

Tags

Rate

Your rate:
Total: (0 rates)
Password protected photo
Password protected photo
Password protected photo