Loading...
en

Tags

Bewust daten

Bewust daten

Daten kan heel vermoeiend zijn. Je hebt een gesprek met iemand, steekt er tijd en energie in om die persoon te leren kennen, waarna het vaak op niets uitloopt. Identificeerbaar? Misschien is het tijd voor jou om bewust te gaan single daten. Met deze tips blijf je tijdens je zoektocht naar de liefde dichter bij jezelf.

Laat het verleden achter je

Je vorige relaties hebben je misschien gekwetst. Het is belangrijk om dit ook echt in het verleden te laten. Probeer de problemen of zorgen die je met je ex(en) had niet mee te nemen in een eventuele gloednieuwe relatie: dit heeft absoluut geen zin en werkt alleen maar tegen je. Probeer in plaats daarvan te kijken wat je kunt leren van je vorige relaties. Het maakt niet uit of je op een goede of nare manier uit elkaar bent gegaan, het kan nooit kwaad om eens te kijken naar je eigen gedrag binnen de relatie. Was je extreem jaloers? Of richtte je je liever op je maatjes dan op je partner? Door te laten zien, leer je veel over hoe je zou willen dat je ideale relatie er uitstekend uitziet.

Programmeer jezelf, ongefilterd

Al sinds het begin der tijden, maar zeker versterkt door de introductie van sociale netwerken, beïnvloeden we graag het beeld dat anderen van mensen hebben. Vooral bij dating online is het eenvoudig om wat dan ook gewoon een beetje mooier te maken dan het in werkelijkheid is. We plaatsen niet alleen filters over onze beelden: ook ons leven wordt opgepoetst en verfraaid. Het is gemakkelijk te begrijpen, maar ook een fantastische schande. Je bent geweldig zoals je bent. Zolang je dat niet van jezelf vindt en jezelf niet accepteert, kun je dat (helaas) ook niet van een ander verwachten. Bubbels gaan op een gegeven moment kapot. Daarom is het beter om vanaf het begin transparant te zijn. Werk heel eerst aan de relatie met jezelf, voordat je aan dating begint. Deze is het meest essentieel.

Laat verwachtingen los

Onbewust dragen we allemaal verwachtingen met ons mee. Sommige komen voort uit onszelf, maar andere worden ons (automatisch) gedicteerd door de maatschappij. "Je moet voor je dertigste beginnen met kinderen krijgen!" of "Je moet trouwen voordat je zwanger wordt!" zijn dingen die ons worden aangeleerd, maar die eigenlijk nergens op slaan. Je beslist zelf wanneer (en of) je kinderen wilt, of je wilt trouwen en wat je met je leven doet. Het is van jou en van jou alleen. Je eigen verwachtingen maken dating ook een stuk moeilijker. Koopt het liefje van je buurvrouw wekelijks bloemen voor haar? Dat wil jij ook. Zag je in die ene Netflix-serie dat de man na het avondeten altijd zijn portemonnee tevoorschijn haalde? Misschien verwacht je daarna precies hetzelfde van je date. Laat deze verwachtingen los en stap er vrij in. Laat je verrassen en voorkom frustratie. Je zult zien dat single daten een stuk leuker wordt.

Conclusie

Daten is geen beproeving: het is juist heel erg leuk. Als je na deze ideeën nog steeds geen plezier beleeft aan het single daten, dan is het misschien verstandig om ervoor te kiezen om er nog even mee te wachten. Niets is geforceerd en misschien ben je op dit moment in je leven gewoon nog niet helemaal klaar voor een partner. Blijf luisteren naar je gevoel en doe waar jij je goed bij voelt: dating is constant een optie!

Gepubliceerd door Cupidoloog op July 2022June 2022


Previous post     
     Next post
     Blog home

The Wall

No comments
You need to sign in to comment

Post

By Cupidoloog
Added Jul 13

Tags

Rate

Your rate:
Total: (0 rates)
Password protected photo
Password protected photo
Password protected photo