Loading...
en

Tags

Ben jij liefdesverslaafd?

Ben jij liefdesverslaafd?

Je bent hoogstwaarschijnlijk bekend met het idee van 'alcoholverslaving' of 'drugsafhankelijkheid'. Afhankelijkheid die iedereen begrijpt, zijn echt slecht voor u en dat als u er last van heeft, u er goed aan doet om hulp te zoeken. Er is ook een afhankelijkheid die vaak niet wordt erkend, terwijl hij ook veel schade kan veroorzaken: de liefdesafhankelijkheid.

Zijn we niet allemaal verslaafd?

Liefde liefde is helemaal niet slecht en absoluut niet vreemd. : In concept zijn we allemaal een beetje verslaafd aan leuk. Dit is de conclusie van een studie van Brian Earp van het University Center for Neuro Ethics in Oxford. We wisten momenteel dat verliefd zijn op alle soorten chemische reacties in onze hersenen ontstaat, waar verbindingen worden vrijgegeven die ons verheugen. Het is logisch dat mensen dit gevoel graag ervaren. Als deze sensatie een obsessief uitkeringssysteem verandert, kan dit volgens Earp tot afhankelijkheid leiden.

codependency

Als je graag bij je partner bent, kun je na een dag hem/haar in gevaar brengen en missen, het zegt niet meteen dat je verslaafd bent. Wanneer deze gewoonten zich in een dwangmatig type beginnen uit te drukken, drukt een liefdesafhankelijkheid zich gewoon uit. Een ander woord hiervoor wordt ook wel ün ün "codpendency genoemd. Dit geeft aan dat u de activiteiten in uw leven zo veel aanpast aan uw partner dat het zelfbewijs resulteert. Je voelt je niet ün ün"heel" persoon zonder je partner en je bent gewoon van mening dat als je verificatie van de andere persoon krijgt. Je durft niet nee te zeggen, je verdedigt je eigen normen en waarde niet en het is moeilijk om wijzigingen te accepteren. Kortom: je ziet jezelf niet langer als een privé, maar gewoon als een supplement voor je partner.

De oorzaak van de verslaving

De ultieme oorzaak van de liefdesafhankelijkheid bestaat niet. Waar precies dit vandaan komt, is duidelijk anders voor iedereen. Het kan vaak worden herleid tot blessures ("s) van de jeugd. Het kan zijn dat je bent opgegroeid in een huishouden waar je niet genoeg erkenning van je moeders en vaders hebt gekregen of dat je een soort misbruik hebt meegemaakt. Een verslaving werkt altijd als een vulling voor een bepaalde ruimte in jezelf. Als gevolg hiervan selecteer je als volwassene vaak onbewuste partners die daadwerkelijk lijden aan zorgen over bindend of bijvoorbeeld een psychische aandoening, zodat ze constant ontoegankelijk blijven. Dit maakt het gevoel van onzekerheid met u als een liefdesverslaafde alleen erger, zodat u in een onbeperkte vicieuze cirkel belandt. Je blijft van jezelf kwijt, behoudt onrealistische verwachtingen en in het bijzonder: je blijft proberen je zelfrespect te krijgen van iemand die dit niet kan bieden.

Wat kunt u doen?

Herken je jezelf in dit artikel? Maak je geen zorgen! Erkenning is de eerste stap in de richting van verbetering. Respecteer jezelf, maar erken dat je hard moet werken om je patronen te breken. Je hebt waarschijnlijk lange tijd bepaalde gevoelens vermeden: helaas moet je ze onder ogen zien. Je kunt dit alleen doen, maar het is absoluut niet raar om hulp te zoeken in de vorm van een psycholoog. Het is een uitdaging, maar alleen door de gebeurtenissen uit het verleden volledig te sluiten en een locatie te bieden, kunt u doorgaan.

Daarna is het heel belangrijk om te ontdekken om opnieuw te genieten en jezelf in de eerste plaats te plaatsen. Natuurlijk is het leuk om iemand in je leven te hebben die dat ook doet, maar dit zou niet moeten leiden voor jezelf -zelfvertrouwen. Behandel jezelf in een respectvolle methode, dan zal de rest vanzelf komen.

Gepubliceerd door Cupidoloog op July 2022June 2022


Previous post     
     Next post
     Blog home

The Wall

No comments
You need to sign in to comment

Post

By Cupidoloog
Added Jun 27

Tags

Rate

Your rate:
Total: (0 rates)
Password protected photo
Password protected photo
Password protected photo