Loading...
nl

Hashtags

Alles wat je moet weten over de eerste date

Alles wat je moet weten over de eerste date

Je bent online tevreden, loopt elkaar tegen het lijf. Het klikte op de chat. Misschien hebben jullie ook al wat telefoontjes naar elkaar gepleegd. De volgende actie is de allereerste date. Hier is alles wat je erover moet weten. Van wat te doen, tot hoe om te gaan met de zenuwen.

Maak een gratis profiel aan

Wat te doen op een eerste afspraakje?

2 mensen willen op een allereerste date met elkaar. Vervolgvraag is dan, wat ga je samen doen? In de film gaan mensen altijd uitgebreid samen uit eten. De bioscoop is een oud allereerste afspraakje cliché. Maar is dat het beste wat je kunt doen?

Om te weten wat je moet doen, is het belangrijker om te weten wat de functie van een allereerste afspraakje is. Wat mij betreft is de functie van een allereerste om te ontdekken of je het samen voldoende naar je zin hebt om ook met elkaar op een tweede date te gaan. Je bent er op uit om dat te ontdekken.

Dit in ogenschouw nemend zie je dan, dat een allereerste date eigenlijk een voorronde is van de expeditie. Wat als het niet leuk is? Ga je dan 2 uur lang tegenover elkaar zitten consumeren? Wat als het wel goed voelt, maar jullie beiden nog moeten ontdooien en vertrouwd met elkaar moeten raken? Doe je dat dan het beste terwijl je 2,5 uur in een donkere kamer naar een scherm zit te staren?

Zie je, voor een eerste afspraakje zoek je een laagdrempelige niet-beladen activiteit. Die toegankelijk en plezierig is voor beide vieringen. Mijn favoriet, is om gewoon te kiezen voor een kopje thee of koffie samen gedurende de dag ergens. Is niet geforceerd romantisch. Is absoluut niet te lang als er echt geen klik is. Als de tijd te snel zipt, kun je er steeds iets achteraan doen.

Samen een kopje thee drinken. Vriendelijk, luchtig en speels! Perfect!

Hoe bereid je je voor op een eerste date

.

Niets menselijks is ons vreemd, dus je zult waarschijnlijk goed willen ontdekken, aan die potentieel aanbiddelijke ander. Maak het alleen niet te groot en te zwaar. Knutsel niet te veel aan jezelf. Nogmaals, het is gewoon een vriendschappelijk eerste contact. Wat wel helpt is om sociaal "op te warmen". Ik noem dat "sociale flow". Het gevoel dat je hebt als je de hele tijd veel met mensen praat en spreekt en het lijkt alsof je vanzelf contact krijgt met de mensen om je heen.

Dit doe je door voor de date al kleine en korte gesprekjes met mensen te beginnen, zodat je, als je samen aan tafel gaat zitten, je op dit moment sociaal en ontspannen voelt. De gesprekken zullen dan al veel meer stromen en het contact zal als vanzelf gaan.

Wat bespreek je op een allereerste date?

Leuk dat het allemaal vanzelf gaat, maar zijn er bepaalde onderwerpen waar je het wel of niet over moet hebben? Persoonlijk pleit ik er voortdurend voor om je te laten leiden door je interesse. Wat wil je van de ander weten. Waar ben je oprecht nieuwsgierig naar. Uiteraard maak je het niet meteen te persoonlijk, intiem en pijnlijk. Je stemt af op de context. Maar in essentie moet je spreken over wat je wilt weten.

Vrouwen hebben dan meestal de valkuil om er een verhoor van te maken en de ene vraag na de andere af te vuren. Weet dat een gesprek een dans is. Jij onthult iets, de ander reageert, onthult meer van zichzelf en zo kom je stap voor stap tot elkaar. Laat je hart spreken, deel de vraag en engageer je. De rest komt vanzelf.

Omgaan met zenuwen voor een eerste afspraakje

Het bovenstaande klinkt natuurlijk heel natuurlijk en eenvoudig, maar we begrijpen allemaal dat een eerste ontmoeting heel interessant kan zijn. Wat voor persoon is deze andere persoon? Hoe ontmoet ik hem? Zal hij me aardig vinden? Wat als ik een teleurstelling ben? Wat als hij ontevreden is? Zit er iets tussen mijn tanden? Hoe ga je hiermee om? Van alles, de sociale warming-up die ik hierboven noemde helpt je om tot rust te komen. Je moet jezelf trainen om met dit soort omstandigheden om te kunnen gaan. Er is geen wondermiddel tegen zenuwen. Als je het maar vaak genoeg doormaakt, word je vanzelf steeds minder angstig. Het lijkt misschien een dooddoener, maar oefening baart kunst. Het zijn de zenuwen die het zo leuk maken. Waar hebben we het eigenlijk over?

Gepubliceerd door Cupidoloog op Juli 2022Juni 2022


Vorig bericht     
     Volgend bericht
     Alle artikelen

Het prikbord

Geen reactie
Je moet inloggen om te reageren

Post

Op Cupidoloog
Geplaatst Jul 13

Hashtags

Waarderen

Jouw beoordeling:
Totaal: (0score)
Wachtwoord beveiligde foto
Wachtwoord beveiligde foto
Wachtwoord beveiligde foto